Serbest atlayış yapan kadın yaklaşık 25 metre yükseklikten yere çakıldı!

Deneyimli bir jumper olan Yevgenia, Kazakistan'ın Karaganda kentindeki bir otelin çatısından serbest atlayış yapmak istedi fakat bu atlayış ölümüne mal oldu. 33 yaşındaki 3 annesi kadın 82ft yükseklikten yere çakıldı.

33 yaşındaki Yevgenia Leontyeva, Kazakistan'ın Karaganda kentindeki bir otelin çatısından serbest atlayış yaptı. Kadın yaklaşık 25 metre yükseklikten yere çakıldı. Kafa travması geçiren kadın hastaneye kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede ameliyat edilen kadın, ne yazık ki hayatını kaybetti. Rapora göre; serbest atlayış ipinin iyi sabitlenmediği ortaya çıktı.

Yerel bir sağlık sözcüsü, genç kadının ölümünden sonra şöyle bir açıklama yaptı:

"Hasta ameliyat edildi. Bir kraniyotomi yapıldı ve hematom çıkarıldı.Devam eden tıbbi önlemlere rağmen hasta öldü."

Yevgenia'nın atlama yaptığı görüntülerde, koşum kayışlarını sabitleyen adamın kadına 'seni seviyorum' dediği kaydedildi. Trajik düşüşten önce, Yevgenia ve arkadaşı “Yaşasın” ve “Uçacağız” şeklinde paylaşımda bulunmuşlardı. Orada bulunan başka bir kadın, Yevgenia atladığı sırada bir terslik olduğunu anlayıp çığlık attı. Yevgenia, önce 12 ft sürüklendi, daha sonra yakındaki bir duvara çarparak 82 ft yükseklikten düşerek öldü. 

Edinilen bilgilere göre aynı yerde bir kişinin daha düşerek hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Birçok yerli halkın Pazar günleri aynı yerde atlayışlar yapmaya devam ettikleri bildirildi.

Yevgenia Leontyeva'nın 14 yaşından küçük üç oğlu, iki oğlu ve ölen bir akrabasının oğlu vardı.

Soruşturma başlatıldı

Serbest uçuş organizatörlerine Yevgenia'nın ölümüne ilişkin "ihmal" şüphesiyle soruşturma açıldı. Bu gibi cezalar genelde maksimum, 40 gün hapis cezasıdır.