Serbest piyasada fındık fiyatlarında son durum

Serbest piyasada fındık yeni haftaya yükselişle başladı.

Serbest piyasada fındık fiyatlarında son durum

Giresun Ziraat Odaları İl Koordinasyon kurulu Başkanı Abdullah Şahin, fındık fiyatının haftaya 26 liradan başladığını söyleyerek, ağustos ayında sezona 22 liradan başlayan fiyatın sonraki süreçteki yükseliş eğilimini sürdürdüğünü belirtti.

Bir kilogram fındık fiyatının yeni haftaya serbest piyasada 26 liradan başladığını kaydeden Şahin, ileriki dönemde pazarda oluşacak rakamla ilgili şimdiden bir değerlendirme yapmanın doğru olmadığını ifade etti.

Bu yıl çiftçinin ürününe sahip çıktığına işaret eden Şahin, "Üreticimiz bu yıl fındığına sahip çıkmış durumda. Pazara ihtiyacı kadar ürün indiriyor. Yine emanete olan ilgi de azalmış durumda. Önceki yıllara oranla emanete bırakılan ürün miktarına ciddi düşüş söz konusu. Bu durum da pazardaki fiyata olumlu yansıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ordu'da son durum

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Ordu'da fındığın serbest piyasada 25 liradan işlem gördüğünü söyledi. Soydan, fındığın yeni haftaya 25 liradan başladığını ifade etti. 50 randımanlı fındığın pazarda 25 liradan işlem gördüğünü aktaran Soydan, randıman artması durumunda fiyatın yükseldiğine dikkati çekti.

Üreticinin bu fiyat karşısında oldukça memnun olduğunu dile getiren Soydan, "Bu fiyatlar kötü fiyat değil. İsteyen üreticimiz bu fiyattan da ürününü değerlendirebilir. Ancak 25 liranın da üzerinde fındığını satmak için bekleyen çok sayıda üreticimiz var." dedi.

İhtiyacı olan üreticinin kademe kademe ürününü pazara indirdiğini söyleyen Soydan, "Açık söylemek gerekirse üreticimiz, oluşan piyasadan son derece memnun." diye konuştu.