Seren Serengil'in avukatından açıklama!

Seren Serengil bir süredir modacı Tolga Çam'la sosyal medya üzerinden süren polemikle gündemde... Modacı Çam, Serengil'in kıyafetlerini geri vermeyip parasını da ödemediğini öne sürmüştü. Seren Serengil'in avukatından açıklama geldi.

Seren Serengil'in avukatından açıklama!

Seren Serengil, avukatı Mete Menekşe aracılığıyla bir basın açıklaması yaptı:

"Müvekkilimiz Seren Serengil hakkında çeşitli sosyal medya hesaplarında sistematik bir şekilde artarak devam eden bir takım asılsız ithamlar ve iddialar ortaya atılmaktadır.

Müvekkilimiz Seren Serengil, bu ithamlar ve iddialar hakkında hukuki ve yasal yollara başvurmuştur. Hukuki ve yasal süreci sabırla beklerken siz kamuoyunu bu asılsız iddia ve ithamlar karşısında aydınlatma zorunluluğu doğmuştur.

Modacı olduğunu iddia eden Tolga Çam isimli kişi tarafından sosyal medya üzerinden müvekkilimiz hakkındaki ithamlar ve iddialar doğruyu yansıtmamaktadır. Şöyle ki; Tolga Çam yaptığı paylaşımlarla Müvekkilimizin kamuoyundaki itibarını sarsmak, zedelemek ve kendi adına bir gündem yaratarak gündeme gelmeyi amaçlamaktadır.

Olayın aslına geçilecek olunursa; Tolga Çam Müvekkilimiz ile 2018 yılında iletişime geçip elbiselerinin müvekkilimiz tarafından giyilmesi halinde onure olacağını, kendisine bu anlamda destek olmasını istediğinden bahsetmiştir. Müvekkilimiz anlaştıkları durum üzerinde mutabık kalarak elbiseleri üzerinde taşımıştır. Ancak Müvekkilimiz daha sonrasında Tolga Çam ile çalışmak istememiş bu durumu da kendisine iletmiştir. Tolga Çam bu durumdan bahisle sanki elbiseleri ücreti ile satmış gibi ve aradan bu kadar süre geçtikten sonra sadece gündem olabilmek adına çirkin saldırı ve ithamlarda bulunmuştur. Bir alacağının olduğu bir an kabul edilse bile Kanuni bir karineye dayanan taraf, karinenin temelini oluşturan vakıaya ilişkin ispat yükü altındadır. Tolga Çam tarafından hukuk yolları tercih edilmeksizin Müvekkilimiz Seren Serengil'in toplumdaki itibarını zedelemeye yönelik yapılan eylemler saldırı boyutuna ulaşmıştır. Hukuk yoluna müracat etmeksizin direkt olarak sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlatılması, bu olayın asılsız olduğunun en büyük karinesidir. Asılsız iddia ve saldırılarla amaç Müvekkilimizi kamuoyu nezdinde küçük düşürmek ve itibarsızlaştırmaktır. Ancak Müvekkilimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Kanunlarına saygılı her vatandaş gibi haklarını hukuki yollarla aramaktadır. Bu suretle tarafımızca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli suç duyurusunda bulunulmuştur.

Bu açıklamamızı müteakiben, asılsız ve ne amaca hizmet ettiği belli olmayan bu senaryonun daha fazla gündemi meşgul etmemesini temenni ediyoruz, kamuoyunun ve değerli basın mensuplarının bilgisine sunarım.

Seren Serengil İpek vekili
Mete Menekşe