Serengil: Biz korkutup caydırmaya çalışıyoruz

Okan Bayülgen ile Uykusuzlar Kulübü programına konuk olan Seren Serengil ve Cengiz Semercioğlu, Duymadık Demeyin programı hakkında konuştu. 

Seren Serengil: "Biz magazin programı yapıyor gibi gözüksek de temalarımız insanları eleştiren bir program olsa da ben ve Cengiz, aileyi bozan, aldatan kişileri küçük duruma düşürüp onları bunlardan vazgeçirmeye çalışan, birilerinin yuvasını kurtarmaya çalışan kişileriz.

Bu durum sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Ben küçükken annem ve babam bir kadın yüzünden ayrılmış. O yüzden bu durumlar beni hasta ediyor. Magazin ayrılma ve aldatma üzerine değil mi? Sanatçıların yaptığı şarkıları konuşmuyoruz. Ayrıldıklarında barışmalarını, aldatmalarını, kavgalarını, tartışmalarını konuşuyoruz. Bu konularda yola çıkarak aslında bu kötü örnekleri gösterip kişileri biraz korkutup caydırıcı bir şey haline getiriyoruz.

Televiyon eğitici ve öğretici bir kurum. Aslında biz magazinden yola çıkarak aileleri ve iyi kadınları koruyan bir programız. Bunlar dışında biz herkes ile aynı magazin konularını işliyoruz. Ama biz niye ilk 20'ye giriyoruz onlar ilk 100'e girmiyor! Hatta bizim programımız yokken ilk 100'e hiç girmiyorlardı. Şimdi bizden haber çalıyorlar, ilk 95'e giriyorlar." açıklamasını yaptı.

Okan Bayülgen ise; "Siz ahlaki bir tartışma başlatıyorsunuz. Sorumluluk sahibi bir gazeteci ve bir kadın bakış açısı ve kadın duygularına sahip bir taraf, ikisi aralarında bunu etik olarak tartışıyorlar. Ve diğer programlarda göremediğimiz şey bu" yorumunda bulundu.