Sergen Yalçın PFDK'nın cezasına isyan etti!

Beşiktaş teknik direktörü Sergen Yalçın, "Bana sportmenliğe aykırı konuşmadan 36 bin TL ceza verdiler. Ben sportmenliğe aykırı ne konuşmuşum? Kötü konuşmak veya hakaret etmek lazım; ben futbolun doğasına dair konuştum. Hakaret yok, bir şey yok. Ben Türk futbolunun doğal yapısını anlattım'' dedi.

Sergen Yalçın PFDK'nın cezasına isyan etti!

Ziraat Türkiye Kupası 5'inci Tur karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Misli.com 2'nci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Tarsus İdman Yurdu'nu 3-1 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Karşılaşmanın ardından iki takım teknik direktörleri basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi.

"Avrupa'ya gidebilmek için bir kulvar"

İyi bir galibiyet aldıklarını belirten Sergen Yalçın, "Skor ve oynanan oyundan memnunum. Oyuncularımın enerjisi iyiydi. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Onları da tebrik ediyorum. Dostça bir maç oldu. Başarılar diliyorum. Kupa bizim için önemli. Avrupa'ya gidebilmek için bir kulvar. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz. Çıkan kadro da bunun net bir göstergesiydi. Artık pazar günü oynayacağımız maça hazırlanmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Sergen Yalçın "Bana sportmenliğe aykırı konuşmadan 36 bin TL ceza verdiler. Ben sportmenliğe aykırı ne konuşmuşum? Kötü konuşmak veya hakaret etmek lazım; ben futbolun doğasına dair konuştum. Hakaret yok, bir şey yok. Ben Türk futbolunun doğal yapısını anlattım. Bizim maçlarda VAR'da aleyhimize verilenlere bir baksınlar, ben onu söylüyorum. VAR'dan dolayı 5-6 puan kaybettik; bunu da söylemek hakkımız herhalde. VAR’dan lehimize hiç karar çıkmadı. Ben sportmenliğe aykırı ne dedim? Takımımın hakkını savunmak, maç kazanmak için çaba vermek kurallara aykırı mı oldu şimdi futbol dünyasında? Kenarda durup bir şey olmadı diye evimize mi gidelim? Konuşmadığımız, kenarda durduğumuz zaman bizim yerimize başkası gelecek. Konuşmalıyız, konuşmak zorundayız. Lehime ne verilmiş? Aleyhime verilenlere bak. Kaleciden 50 metre uzakta doğrudan kırmızı kart veriyor hakem, ne VAR'a ne bir şeye gidiyor" dedi.

"Hem kapasite hem de güç olarak bu maçlara hazır durumdayız''

Takımın önümüzdeki haftalarda kısa aralıklarla maçlar oynayacağı sorulan Sergen Yalçın, şöyle konuştu: "Takım 3, 4 günde bir maçlar oynayacak. Takımda yeterli oyuncu sayısı var. Geniş bir kadroya sahibiz. Bazı bölgelerde rotasyon yapabiliriz. Ancak bunu oynayacağımız oyunlar gösterecek. Şimdiden bir şey söylemek olmaz. Lig uzun ve zor bir maraton. Mayıs ayının ortasına kadar uzun bir süre var. Biz başlangıçta biraz sorunlar yaşadık ama performanslar yukarı çıktıkça toparlandık. Kötü bir yerde değiliz. Oynanacak maçların skorları rotasyonumuzu belirleyecek. Hem kapasite hem de güç olarak bu maçlara hazır durumdayız." 

"Hak eden taraf onlardı"

Mücadeleden dolayı oyuncularını tebrik eden Tarsus İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, "Oyuncularım Beşiktaş gibi iyi bir takıma karşı iyi mücadele ettiler. Ben de oyuncularım da bu stadyuma ilk kez geldik. Ben bugün onlara oynadıkları oyundan keyif almalarını söyledim, onlar da onu yaptı. İlk 30 dakika heyecanlılardı. Sonrasında toparlandılar. İyi mücadele ettik. Beşiktaş'ı da tebrik ederim. Hak eden taraf onlardı. Onlara da kupada başarılar diliyorum. Biz artık ligimize dönmek zorundayız. Bu hayalin peşinde koşmak güzeldi. Bugün sahada Beşiktaş'a gönül vermiş oyuncular da vardı. Onlar da bu hayali yaşadılar. Taraftarlara iyi bir maç izletmişizdir" şeklinde konuştu.

"Çok daha iyi durumda olacağız"

Lig yarışını da değerlendiren Penbe, "Üst üste 2 maçımız var. Sonrasında 2 de erteleme maçı oynayacağız. 19 puana sahibiz. Daha iyi yerlerde olmamız gerekiyordu. Daha önce bugünde olduğu gibi basit, bireysel hatalardan kaynaklı goller yemiştik. Bana göre 10 puan fazlamız olması gerekiyordu. Bu takım güzel şeyleri hak ediyor. Bu periyottan da en iyi şekilde çıkacağımızı düşünüyorum. Çok daha iyi durumda olacağız" diye konuştu.

"Türkiye'de bir yerlere gelebilmeniz için arkanızda itici bir gücün olması lazım"

Kendi jenerasyonundaki isimlerin Süper Lig'de görev yapmasının kendisini sevindirdiğini belirten Penbe, "Bizim jenerasyonumuzun teknik direktör olarak gelmesi beni sevindiriyor. Okan hoca, Sergen hoca, Erol hoca, Çağdaş hoca.... Sıra bize geldi diye düşünüyorum. Biz de Süper Lig'e adım atsak diyoruz. Türkiye'de bir yerlere gelebilmeniz için arkanızda itici bir gücün olması lazım. Yaptığımız işlerle rüzgarı arkamıza aldığımız zaman biz de iyi bir yerlere geleceğimizi düşünüyoruz" dedi.