Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı...

Sevgi Yiğit, Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname'ye ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak atandı. Bunun üzerine Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli? gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. İşte, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı...

Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı...

Cumhurbaşkanının imzalı kararı ile yayımlanan 11 Haziran 2022 Resmi Gazete'de Sevgi Yiğit, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevine atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından "Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli?" soruları gündeme taşındı. İşte, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı...

SEVGİ YİĞİT KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Sevgi Yiğit,1973'te Karabük'te dünyaya geldi. 49 yaşındaki Sevgi Yiğit, Fatih Kız Lisesi'nden mezun oldu. Üniversite eğitimini 1997'de İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Lisans eğitimine devam ederken diğer yandan da profesyonel iş hayatına başlayan Sevgi Yiğit, Kanal 7 Basın ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde işe başladı.

Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı... - Resim : 1

Daha sonra Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda kariyerine devam eden Sevgi Yiğit, 1998'den beri Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda yönetici olarak görev yapıyor. 6 Mayıs 2018 tarihinde yapılan 6. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi.

Sevgi Yiğit, 8 Ocak 2019 tarihinde tanıtım ve medyadan sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Yiğit, 24 Mart 2021'de yapılan 7. Olağan Kongre'de MKYK Üyeliğine seçildi. Son olarak ise 11 Haziran 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Kararname'ye göre Cumhurbaşkanı Başdanışmanı oldu. 

Sevgi Yiğit kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sevgi Yiğit hayatı... - Resim : 2

Yayımlanan kararda “Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12’nci ve 13’üncü maddeleri gereğince Sevgi Yiğit görevlendirilmiştir” denildi.