Sevgili Geçmiş dizisinde bir şok daha

Kadrosunda Emre Kınay, Ece Uslu, Sevda Erginci, Melis Sezen ve Seçkin Özdemir gibi oyuncuları buluşturan 'Sevgili Geçmiş' dizisinde bir flaş değişiklik daha yaşandı. Dizinin senaristinin ardından yönetmeni de değişti.

Sevgili Geçmiş dizisinde bir şok daha
Kaynak: TV100.COM / Birsen Altuntaş

Süreç Film'in Star TV için çektiği iddialı dizinin senaryosunu Funda Alp'in yerine usta kalem Gül Abus devralmıştı. Son olarak ise dizinin yönetmen koltuğu değişti.

Özge Eracar, Burak Çelik ve Burak Yamantürk'ün de rol aldığı dizinin yeni yönetmeni Osman Kaya oldu. Bir mektupla hayatları değişen kadınların etkileyici hikâyesini ekrana taşıyan diziyi daha önce Aydın Bulut yönetiyordu.

Ece Uslu kimdir?

9 Eylül 1974 İzmir doğumlu olan Ece Uslu'nun annesinin adı Nazan Uslu'dur. Ece Uslu, 1976 yılında kelebek gazetesinin düzenlediği çocuk güzeli yarışmasında 2. oldu.

İzmir Devlet Tiyatrosu'nda bale ve müzik sınavlarını denedi. 14 yaşındayken 1988 yılında annesi ile birlikte İstanbul'a taşındı. İstanbul’a gelince iki sene Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'na devam etti. Liseye Türk Koleji, Eseniş ve Evrim kolejlerinde devam etti. Aynı zamanda Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatrosu'nda bir sene boyunca oyuncu olarak çalıştı.

Ece Uslu kimdir?

Lise yıllarından itibaren Başak Gürsoy mankenlik ajansına bağlı olarak beş sene boyunca fotomodellik ve reklam oyunculuğu yaptı.

1989 yılında “İz Peşinde” adlı dizi ile oyunculuk kariyeri başladı. 1991 yılında, Kadir İnanır'ın başrolünü oynadığı “Ah Gardaşım” filmi ile sinemaya başlamış oldu.

İlk başrolünü ise 1993 yılında “Kıvılcım” adlı filmde bir üniversite öğrencisini canlandırarak Tarık Tarcan ile paylaştı. 1994 yılında “Yalancı” adlı sinema filminde Mehmet Aslantuğ ile birlikte rol aldı.

1995 yılında “Sahte Dünyalar” adlı dizide, 1996 yılında “Kara Melek”, 2000 senesinde “Üç Kadın” filminde oynadı. 1996 - 1999 yılları arasında senaryosunu Nuran Devres ve Kubilay Zerener’in yazdığı “Kara Melek” dizisinde Sanem Çelik, Ece Uslu, Mustafa Alabora, Zerrin Arbaş, Ziya Kürküt, Aliye Uzunatağan, Zehra Alptürk, Mehmet Ali Alabora, Kaan Çakır, Görkem Yeltan ile birlikte rol almıştır.

2002 yılında başrolünü üstlendiği “Zerda” adlı dizide performansı ile başarısını perçinledi. Dizinin yönetmeni ise Kudret Sabancı. Başrollerini Yavuz Bingöl ile Ece Uslu'nun, Burak Sergen ve Güven Hokna ile paylaştığı "ZERDA"da diğer rolleri Köksal Engür, İdil Fırat, Deniz Oral, Yılmaz Köksal gibi isimler paylaştı.

Ece Uslu, 2013 yılında “Karagül” dizisinde Özcan Deniz, Mesut Akusta ve Hilal Altınbilek ile başrolleri paylaştı. Karagül dizisi 2017'in ilk günlerinde sona ermişti.

Ece Uslu filmografi

  • Son Ders: Aşk ve Üniversite (2008)
  • Elveda Derken(2007) - Lale
  • Sırça Köşk (2006) - Cahide Kutlu
  • Büyü (2004)
  • Aşkımızda Ölüm Var (2004) - Pervin
  • Zerda(2002) - Zerda
  • Bana Abi De (2002) - Zeynep
  • Benimle Evlenir Misin (2001)
  • Güle Güle (2000)
  • Kara Melek (1996) - Şule Saylan
  • Sahte Dünyalar (1995)
  • Yalancı (1994)
  • Sarı Tebessüm (1992)
  • Ah Gardaşım (1991)

Emre Kınay kimdir?

Emre Kınay, 5 Mart 1970 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Annesi Remziye Kınay ve babası tiyatrocuydu. Besteci Erdem Kınay'ın ağabeyidir. İlk, orta, lise eğitimimi İstanbul Küçükçekmece'de tamamladı. 1990 yılında Mimar SinanÜniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı ve kaydoldu. 1995 yılında Konservatuvardan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladığı Yüksek Lisans eğitimimi de tez safhasında durdurmuş bulunmaktadır.

1992 yılında Konservatuvarda öğrenci iken hocası Zeliha Berksoy'un davetiyle Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda oyunculuk hayatına başladı. Tiyatro'nun yanında 1997 yılından beri televizyon ve sinema filmlerinde oyunculuk yapmaktadır. 8 Mart 2005 tarihinde "Duru Tiyatro"yu kurdu. TRT'de "Yol Geçen Hanı" ve Kanal D'de "Sen Gidince" adlı bir yarışma programında sunuculuk yaptı.

2006 yılından 2008 yılına 3 sene süren "İki Aile" dizisinde başrolünü İclal Aydınile paylaştı. 2004 yılında oyuncu Emine Ün ile evlendi. Duru (d.2005) adında kızı var. 30 Mart 2009 tarihinde boşandılar.

Emre Kınay 20 Eylül 2014 tarihinde başlayan, yapımcılığını Tükenmezkalem Film'in üstlendiği, senaryosu Gani Müjde'ye ait ve yönetmenliğini Murat Düzgünoğlu'nun yaptığı "Sil Baştan" adlı dizide, Sergen Yalçın, Murat Dalkılıç, Dilara Gönder, Esra Dermancıoğlu, Belma Canciğer, Cenk Ertan,Önder Açıkbaş, Tuna Orhan ve Çiçek Dilligil ile birlikte oynadı.

Kanal D ekranlarında 18 Haziran 2015 tarihinde Sadullah Çelenyönetmenliğinde başlayan "Güneşin Kızları" adlı dizinin oyuncu kadrosundaEmre Kınay, Evrim Alasya, Tolga Sarıtaş, Burcu Özberk, Berk Atan, Hande Erçel, Miray Akay, Sarpcan Köroğlu, Kanat Heparı, Sarper Arda, Meltem Gülenç, Teoman Kumbaracıbaşı, Funda İlhan gibi isimler yer almaktadır.

Emre Kınay

Ödülleri :

  • 1998 - Avni Dilligil En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: - Simyacı
  • 2006 - Afife Tiyatro Ödülleri : "Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu" - Kara Sohbet
  • 2004 - 23. İstanbul Film Festivali "En İyi Erkek Oyuncu" İnşaat filmi

Oynadığı Tiyatro Oyunları :

  • 2010 - Sondan Sonra : Dennis Kelly - Duru Tiyatro
  • 2008 - Aşk Her Yerde : Simon Williams - Duru Tiyatro
  • 2007 - Bir Mutfak Masalı : Kerstin Specht - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 2006 - Kara Sohbet : Amélie Nothomb - Duru Tiyatro
  • 2005 - Sınır : Muzaffer İzgü - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 2005 - Lütfen Kızımla Evlenir misiniz : Muzaffer İzgü - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 2002 - İkinci Caddeninin Mahkumu : Neil Simon - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1999 - Rumuz Goncagül : Oktay Arayıcı - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1999 - Bir Cinayet Söylencesi : Melih Cevdet Anday - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1999 - Kuzguncuklu Fazilet : Yılmaz Karakoyunlu - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1998 - Bozuk Düzen : Dinçer Sümer - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1997 - Simyacı : Paaulo Coelho - Dostlar Tiyatrosu
  • 1993 - Barış : Aristopfanes : Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1992 - Sofokles'in Antigone'si : Bertolt Brecht - Bakırköy Belediye Tiyatroları
  • 1991 - Fırtına : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu

Filmleri ve Dizileri :

  • 2019 - Vurgun (Vedat) (TV Dizisi)
  • 2015 - Güneşin Kızları (Haluk) (TV Dizisi)
  • 2014 - Ulan İstanbul (Firuz) (dizi)
  • 2014 - İnşaat 2 (Ali) (sinema)
  • 2014 - Sil Baştan (Avukat Yiğit Şen)(TV Dizisi)
  • 2014 - Benimle Var Mısın?
  • 2013 - Karınca Kapanı (Boks Antrenörü)
  • 2013 - Güneşi Beklerken
  • 2012 - Ustura Kemal
  • 2011 - Evvel Zaman Hikayesi
  • 2010-2011 - Dürüye'nin Güğümleri
  • 2010 - Sensiz Yaşayamam
  • 2009-2010 - Aile Reisi
  • 2009 - Ah Kalbim
  • 2009 - Güneşi Gördüm
  • 2006 - Dün Gece Bir Rüya Gördüm
  • 2005 - Kurtlar İmparatorluğu
  • 2003 - Okul
  • 2003 - İnşaat (Ömer Vargı)
  • 2006-2008 - İki Aile
  • 2006 - Kamyon
  • 2005 - Seni Çok Özledim
  • 2005 - Sen misin Değil misin?
  • 2005 - Ölümüne Sevdalar
  • 2004 - İstanbul Şahidimdir
  • 2003 - Baba
  • 2003 - Esir Şehrin İnsanları
  • 2002 - Berivan
  • 2001 - Yeditepe İstanbul
  • 1999 - Yüzleşme
  • 1999 - Baba
  • 1999 - Yılan Hikayesi