SGK'dan önemli açıklama! 1800 gün çalışıp emekli olunabilecek! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyordu, açıklama geldi

Emeklilik hayali kuran birçok vatandaşın beklediği haber Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK)'dan geldi. Farklı yaş gruplarından milyonlarca vatandaş erken emeklilik imkanından yararlanabilmek istiyor. SGK'dan gelen açıklama ile birçok vatandaşın hayali gerçek olabilecek. 1800 gün prim ile erken emekli olunabilecek.

SGK'dan önemli açıklama! 1800 gün çalışıp emekli olunabilecek! Milyonlarca vatandaş bu haberi bekliyordu, açıklama geldi

Ülkemizde yaşı kaç olursa olsun birçok insan emeklilik hayali kuruyor. Milyonlarca vatandaş yıllarca çalışarak ilerleyen yaşlarında daha rahat bir hayat sürebilmek için çaba harcıyor. Sosyal güvenlik Kurumu tarafından günden güne şartları olgunlaştırılan ve iyileştirilen emeklilik vatandaşlar için daha cazip bir hal almaya başladı. SGK, bazı vatandaşlar için erken emeklilik fırsatı hakkında bir açıklama yaptı. 

SGK tarafından yapılan açıklamaya göre rahatsızlığı bulunan vatandaşlar 1800 gün prim ile emekli olabilecek. Uygulamaya konulması düşünülen erken emeklilik için bazı şartlar var. Bu şartlara uygun görülen vatandaşlar erken emeklilik imkanından faydalanabilecek. Erken emekli olunabilmesi bazı hastalıkların onaylanması gerekiyor. 

ERKEN EMEKLİ OLABİLMEK ŞARTLAR NELER ?

Çalışanın, çalışma sırasında çalışabilme gücünün yüzde 60 kadarını kaybetmiş olması gerekiyor. Ayrıca 1800 gün prim şartı bulunuyor. 1800 gün primi dolduran vatandaşlar emekli olabilir. Çalışan kişinin, sahip olduğu hastalıklar da erken emekli olabilmesinde rol oynuyor. Rahatsızlığa göre koşullar değişebiliyor. Örneğin; kanser teşhisi koyulmuş bir hasta bir süreliğine malul sayılıyor. Tedavi esnasında 18 ay boyunca hasta vatandaşa maaş ödemesi yapılıyor. 

Erken emeklilikte onaylanan hastalıklardan biri de halk arasında şeker hastalığı olarak bilenen diyabet hastalığıdır. SGK Maluliyet Tespit İşlemleri Yönetmeliği’ne göre şeker hastalığı olan vatandaşlar malulen emekli olabiliyor. 

Erken emeklilik imkanından faydalanabilmek için çalışan vatandaşların sahip olduğu rahatsızlıkların vücutta 3 organı etkilemesi yeterli oluyor.  

Yönetmelik Kimlere Erken Emeklilik Hakkı Tanıyor?

·         Sosyal güvenlik mevzuatı gereğince çalışma gücünde yüzde 60 ve daha fazlası oranda kayıp gerçekleşmiş ise

·         Doğuştan gelen bir engel durumu söz konusu ise,

·         Sonradan meydana gelmiş olan rahatsızlıklarda da malulen emekli durumu hakkı tanımlanmaktadır.