Siena Yılın Fotoğrafı Ödülü Türkiye'den Mehmet Aslan'ın Oldu

Türk fotoğrafçı Mehmet Aslan tarafından çekilen, hiçbir uzvu olmadan doğan oğlunu tutan tek bacaklı Suriyeli babanın fotoğrafı, Siena Uluslararası Fotoğraf Ödülleri tarafından yılın fotoğrafı seçildi.

Siena Yılın Fotoğrafı Ödülü Türkiye'den Mehmet Aslan'ın Oldu

Dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından Siena Uluslararası Fotoğrafçılık Ödülleri'nin (Siena International Photography Awards /SIPA) bu yılki kazananları belli oldu.

Yarışma, tam 163 ülkeden katılan fotoğrafçıların sunduğu eserleri değerlendirdi ve yılın fotoğrafı, Türk fotoğrafçı Mehmet Aslan'ın çektiği, hiçbir uzvu olmadan doğan oğlunu tutan tek bacaklı Suriyeli babanın o etkileyici anını yakalayan 'Hayatın Zorluğu' isimli fotoğraf oldu.

Siena Yılın Fotoğrafı Ödülü Türkiye'den Mehmet Aslan'ın Oldu - Resim : 1

Yarışmanın birincisi olan Türk fotoğrafçı Mehmet Aslan, 'Hayatın Zorluğu' adlı fotoğrafını Hatay'ın Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesinde çekti.

Siena Yılın Fotoğrafı Ödülü Türkiye'den Mehmet Aslan'ın Oldu - Resim : 2

Fotoğraf; savaş sırasında çıkan sinir gazından rahatsızlanan annesinin kullandığı ilaçlar nedeniyle uzuvları olmadan dünyaya gelen çocuk ve oğlunu kucağına alan, bir bacağını kaybetmiş bir baba arasındaki duygusal anı yansıtıyor.

Uzuvları olmadan dünyaya geldi 

Bu küçük çocuğun babası Munzir, Suriye'nin İdlib kentinde bir çarşıdan geçerken bir bombanın düşmesi sonucu sağ bacağını kaybetti. Oğlu Mustafa, annesi Zeynep'in Suriye'deki savaş sırasında açığa çıkan sinir gazından midesi bulandıktan sonra kullanmak zorunda kaldığı ilaçların neden olduğu doğuştan gelen bir rahatsızlık olan tetraamelia nedeniyle alt ve üst uzuvları olmadan dünyaya geldi. Mustafa'nın gelecekte ne yazık ki henüz Türkiye'de bulunmayan özel elektronik protezlere ihtiyacı olacak.