Sıfır arabada dip uyarısı! Suni zam dalgası geçti

Yıl sonuna doğru otomobil üretim kapasitelerinin ve stokların artışı piyasanın yüzünü güldürdü. Sıfır arabaların da ülkeye girişiyle fiyatlar düşmeye başladı. İşte piyasalarda son durum...

Sıfır arabada dip uyarısı! Suni zam dalgası geçti

Koronavirüs salgını sürecinde alınan tedbirler otomobil piyasasındaki fiyatları uçurdu. Sektör, ekonomik tedbirlerle artan kredi imkanları ile de artan talebe yetişemez oldu.

Mart ayından bu yana tedarik ve stok sorunları ile sekteye uğrayan otomobil üretimi, fabrikaların da kapatılması ile iyice çıkmaza girdi. Yıl sonuna doğru araba fabrikalarının üretim kapasitelerini arttırması ile stok sorunu büyük oranda çözüldü.

Araba markalarının 2020 yıl sonu Aralık ayı kampanyalarına hız verdi. Bazı sıfır araç modelleri için 34 bin 500 liraya varan fiyat indirimleri etkisini gösterdi.

2. elde fiyatlar düşecek mi?

Galerici Egemen Kurtçu, 2.el araba piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundu.Kurtçu, ikinci el araç almak isteyenler için şu anda en doğru zaman olduğunu vurguladı.

Sıfır araçlar ülkeye girmeye başladığına dikkat çeken Kurtçu, "Geçen ay 90 bin liraya sattığımız bir araç bu ay 82 bin liraya kadar düştü. Yani yüzde ona yakın bir düşüş yaşandı. Ancak ben artık ikinci el araç piyasasında fiyatların daha fazla düşeceğini de düşünmüyorum" dedi.

Oto galerici Muharrem Varol da sıfır araçların yurda giriş yapmasıyla ikinci el araç fiyatlarında normalleşmenin başladığını dile getirdi. Piyasanın suni olarak yükseltildiğini belirten Varol, ikinci el araç fiyatlarında yerine oturma dönemine girildiğini vurguladı.