Sinan Oğan'ın tv100 canlı yayınında yaptığı Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması gündem oldu! tv100'ün edindiği bilgiye göre Oğan tek bir şartla adaylıktan çekilecek!

MHP Eski Milletvekili Sinan Oğan’ın tv100 canlı yayında Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağını açıklaması gündem oldu. Twitter’da ‘TT’ olan Oğan’ın adaylığı kulisleri de hareketlendirirken tv100’ün edindiği bilgilere göre Oğan tüm adaylara rakip olacak ancak Millet İttifak’ından Mansur Yavaş’ın 0aday olması halinde adaylıktan çekilecek!

Uluslararası İlişkiler ve Stratejik Analizler Merkezi (TÜRKSAM) Başkanı ve Iğdır MHP eski milletvekili Sinan Oğan 2023 seçimlerinde adaylığını tv00 canlı yayınında açıkladı. Tv100’de yayınlanan Pınar Işık Ardor’un sunduğu Şimdi Konuşalım  programında açıklamalarda buluna Oğan şunları söyledi:

"Evet adayım. Türk milliyetçileri birinci turda ne 'Milliyetçiliği ayaklar altına aldım' diyene oy verir ne de 'Demokrasinin yolu Diyarbakır'dan geçer' diyene oy verir. Türk milliyetçilerinin oyları çantada keklik değil; kimse kusura bakmasın. Türk milliyetçilerinin ortak bir adayı olmadığı takdirde ben adayım

Türk milliyetçilerini adaysız bırakmam

“Öyle gözüküyor ki sayın Kemal Kılıçdaroğlu aday olacak ve ben Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağım. İkinci tur kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Türkiye'nin kaderi HDP'nin eline bırakılamaz. Birinci turda kendi partisine oy verip, muhalefetin ortak adayına oy vermeyecekler var. Yaklaşık yüzde 20-25'lik bu kitleyi adaysız bırakmayacağız. İkinci turda da bu bu kitlenin de belirleyici olacağını ilk günden Türk milletine söz verdik. Biz sözümüzün gereğini yerine getireceğiz."

Bir tek Yavaş aday olursa adaylıktan çekilirim

Sinan Oğan’ın tv100 canlı yayınında yaptığı adaylık açıklaması gündem oldu. Twitter’da TT olan Sinan Oğan’ın açıklamaları kulisleri de hareketlendirdi. Tv100’ün Sinan Oğan’ın yakın çevresinden edindiği bilgilere göre adaylıktan çekilmek için tek bir şartı olduğu öğrenildi. Oğan’ın yakın çevresine “Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa adayım, Meral Akşener aday olursa adayım, Ekrem İmamoğlu  aday olursa adayım… Ancak tek isim aday olursa adaylıktan çekilirim o da Mansur Yavaş. Mansur Yavaş Millet İttifak’nın adayı olursa adaylıktan çekileceğim” dediği öğrenildi.