Sıra diğer kanı bozuklarda

Terör örgütü PKK’nın elebaşlarından ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul’un kafasına bombalar yağdırdık. İçişleri Bakanlığı’nın başına 10 milyonluk ödül koyduğu, ‘Apo’nun Celladı’ olarak da bilinen eli kanlı terörist yok edildi. PKK’ya şimdiye kadar ki en büyük ikinci kayıp verdirildi bu operasyonla. Terör örgütü için çok büyük bir kayıp.

Bu operasyonu birkaç yönden değerlendirmek gerekiyor. Birincisi terörle mücadelede yeni bir döneme girmiş bulunuyoruz. Bu operasyon Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘terörü kaynağında kurutma’ stratejisinin bir ürünü. Operasyonun ayrıntılarına baktığımızda bunu çok net bir şekilde görebiliyoruz.

Hürriyet gazetesinde yayınlanan operasyon ayrıntıları şöyle:

“TSK peş peşe düzenlediği hava operasyonlarıyla Kandil’i vurdu. Panikleyen terörist Nazlıkul bölgeyi terk etti. Kandil’in iç bölgelerinde sık sık adres değiştirmeye başladı. Ancak MİT peşindeydi. En son 25 Mayıs 2020 günü terör örgütünün yayın organlarına demeç verdi. MİT Sinyal İstihbaratı Başkanlığı ile Dış Operasyonlar Başkanlığı yayının sinyallerini takip ederek teröristin Kandil eteklerinde, Türkiye sınırına yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Bradost bölgesinde gizlendiğini tespit etti. Bunun üzerine İHA’lar bölgeyi yakın takibe aldı. 26 Mayıs’ta Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan Atmaca Filosu’na bağlı akıllı mühimmat yüklü F-16 savaş uçakları Kuzey Irak’a girdi. Nazlıkul’un saklandığı ev İHA’lar tarafından lazerle işaretlenmişti. Atmaca Filosu işaretlenen noktayı saat tam 03.52’de, ısıya güdümlü 1 tonluk akıllı bombayla vurdu. Nazlıkul’la birlikte evde bulunan Irak uyruklu PKK kuryesi de etkisiz hale getirildi”.

Gelelim operasyonun ikinci etkisine; ‘Apo’nun Celladı’nın hem de Kandil’in göbeğinde öldürülmesi terör örgütünü psikolojik açıdan çökertti. Daha önce inlerinde güvende olduklarını düşünen örgütün diğer yöneticileri ve militanları arasında büyük bir panik başladı. Kaçtıkları her adreste başlarına aynı akıbetin geleceği korkusuyla sürekli adres değiştirme yöntemini devreye soktular. Anlayacağınız terör örgütü ve destekçilerinde moraller yerde! Uzmanlar, bu operasyonla birlikte örgütte çok ciddi manada çözülmelerin de başlayacağı görüşünde.

Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, istedikleri yerde fare gibi saklansınlar çare olmayacağını bilsinler. Türkiye’nin terörle mücadelesi artık sözde kalmıyor. Nerede bir kanı bozuk varsa gidip adresinde imha ediliyor. Terörle mücadeledeki bu yeni ‘terörü kaynağında kurutma’ stratejisi onların sonu olacak.