Şırnak'ta iki terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı bölgesindeki Tel Rifat'ta bulunan unsurlarımıza PKK ve YPG'li teröristlerce ateş açıldı. Hatay'da Suriye tarafından sınırı geçmeye çalışan iki kişiye müdahele edilirken meydana gelen silah kazasında 1 asker şehit oldu. Şırnak'ta ise 2 terörist etkisiz hale getirildi.

Şırnak'ta iki terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı Twitter'dan bir açıklama daha yaptı.

Bakanlık'ın mesajında, "Fırat Kalkanı Harekât bölgesinde görev yapan unsurlarımıza Tel Rıfat’taki PKK/YPG’li teröristlerce yapılan saldırı ve taciz ateşlerine bölgede bulunan ateş destek vasıtalarımızla gerekli karşılık verilmiştir" denildi.

Irak'ın kuzeyinde hava harekatı

Irak kuzeyi Gara bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde ise, PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi. Ayrıca Irak kuzeyi Metina bölgesine düzenlenen hava harekâtı neticesinde de PKK bölücü terör örgütü tarafından silah mevzii, barınak ve sığınak olarak kullanılan hedefler imha edildi.

Şırnak'ta iki terörist etkisiz hale getirildi

Öte yandan İçişleri Bakanlığı da iç güvenlik operasyonları kapsamında Şırnak'ın Merkez Güleşli Köyü Neseb Deresi Bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Bölgede operasyonlar sürüyor.

Hatay'da 1 şehit

Milli Savunma Bakanlığından yapılan bir başka açıklamada ise, dün gerçekleşen olaşda Hatay sınır bölgesinde yapılan devriye görevi sırasında, Suriye tarafından Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışanları yakalamak için müdahale yapıldığı açıklandı.

Müdahale sırasında meydana gelen silah kazası sonucu Piyade Onbaşı Ertuğrul Üstün'ün şehit olduğu bildirildi.

Akar'dan başsağlı mesajı

Bakanlık açıklamasında "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerini kullanırken Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da bir mesaj yayımlayarak şehidin ailesine ve Türk milletine başsağlığı diledi.