Sivas, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Malatya, Tunceli’de 1 tanesini bile görmek zordu… Tam 50 tanesi aynı anda ortaya çıktı

Sivas, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Malatya ve Tunceli bölgesindeki dağlık alanda yaşayan nesli koruma altındaki dağ keçileri, Sivas'ta sürü halinde görüntülendi. Dağ keçilerinin bu görüntüsü bölgedeki vatandaşlarda heyecan yarattı.

Sivas, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Malatya, Tunceli’de 1 tanesini bile görmek zordu… Tam 50 tanesi aynı anda ortaya çıktı

Doğa fotoğrafçısı Mustafa Aslan, doğada nadir olarak görüntülenen yaban keçilerinin peşine düştü. Genellikle yüksek rakımlı dağlarda ve sarp kayalık alanlarda yaşamını sürdüren yaban keçileri, renkleri sayesinde bulundukları ortamda adeta görünmez oluyor. Bu özellikleriyle insanlar tarafından nadiren görülen yaban keçilerini sık şekilde görüntülemek mümkün olmuyor. Vaktinin büyük bir kısmını peşinde olduğu türler için doğada geçiren Aslan, dik yamaçlarda saatlerce zaman harcayarak 50'ye yakın yaban keçisini bir arada görüntülemeyi başardı. 

Sivas, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Malatya, Tunceli’de 1 tanesini bile görmek zordu… Tam 50 tanesi aynı anda ortaya çıktı - Resim : 1

"NORMALDE HER ZAMAN BİR ARADA OLMUYORLAR" 

Aslan, “Oldukça büyük bir sürü görüntülemeyi başardım, 50'den fazlaydı sayıları. Dağ keçilerini görüntülemek benim için her zaman büyük bir keyif. Bu keçileri yanlarında böyle teke yani erkekleriyle beraber görüntüledim. Normalde erkekler ve dişi keçiler her zaman bir arada olmuyorlar. Bu yüzden belli dönemlerde bu çekimler yapılabiliyor" şeklinde konuştu. 

Sivas, Yozgat, Kayseri, Elazığ, Malatya, Tunceli’de 1 tanesini bile görmek zordu… Tam 50 tanesi aynı anda ortaya çıktı - Resim : 2