Zirvede tek başına

Süper Lig'in ilk 8 haftasında sadece puan toplayan Sivasspor, sonraki 7 maçın 7'sinde de galip geldi. Bu süreçte rakipleri puan kaybetmeye devam eden Yiğidolar Süper Lig'in zirvesinde en yakın takipçilerinin 6 puan önünde yer alıyor.

Zirvede tek başına

Süper Lig'in başladığı ilk gün kimse Sivasspor'dan bu kadar büyük başarı beklemiyordu ancak Rıza Çalımbay önderliğinde Avrupa'nın en iyi sistemi olarak kabul edilen geçiş oyununu en iyi oynayan takımlar arasında yer alan Sivasspor, her maç üzerine koyduğu enerji ile rakiplerini bir bir mağlup ederek haklı bir zirve yarışı sürdürüyor.

Özellikle ikinci ve üçüncü bölgede yapılan yüksek pres, Sivasspor'un gol yollarındaki başarısını neredeyse iki kat arttırdı. Genç kadrosunu en iyi şekilde yönlendiren Rıza Çalımbay'ın son kurbanı şampiyonluğun güçlü adaylarından Fenerbahçe oldu.

Oldukça rahat sayılabilecek bir galibiyet ile sahadan ayrılan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay buna rağmen oldukça temkinli bir açıklama yaparak, "Tek hatamız son paslarımızdı. Oyunu çok önce koparabilirdik ancak başaramadık" açıklaması yapıyordu maçın sonunda.

Tüm rakipleri kaybetti

Sivasspor 15. haftaya en yakın takipçisi Beşiktaş'ın 3 puan önünde başladı. Olası bir puan kaybının ardından Beşiktaş'ın alacağı puan ligdeki dengeleri bir anda değiştirebilirdi ancak genç Yiğidolar Fenerbahçe'yi 3-1 ile geçti. Önce Galatasaray ligin şu anda en kötü durumda olan takımı Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı ve zirveden bir parça koptu.

Ardından sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırlayan Beşiktaş, uzun süre sonra (sahasında) gol atamadığı karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı ve puan farkı bir anda 6 oldu. Ancak Sivasspor'un işi o kadar değildi. Daha formda Trabzonspor ve Avrupa'da yürüyüşüne devam eden Başakşehirspor vardı.

Bugün oynanan karşılaşmaların ilk yarılarında rakip ağlara 1'er gol bırakan Başakşehir ve Trabzonspor saha avantajını kullanamadı. Başakşehir yine ligin en kötü durumdaki takımlarından biri olan Konyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Trabzonspor'u yıkan isim ise eski golcüsü Rodallega oldu. 59 ve 82. dakikalarda fileleri sarsan yıldız futbolcu takımına galibiyeti getirdi.

Bu sonuçların ardından Sivasspor Beşiktaş ve Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya, Trabzonspor ile ise 7'ye çıkardı.

Süper Lig Puan Durumu

  • 1- Sivasspor - 33
  • 2- Başakşehir - 27
  • 3- Beşiktaş - 27
  • 4- Trabzonspor - 26
  • 5- Fenerbahçe - 25
  • 6- Galatasaray - 24
  • 7- Yeni Malatya - 23
  • 8 -Alanyaspor - 23

Bursaspor gibi olur mu?

Süper Lig'in henüz ilk yarısı dahi tamamlanmamasına rağmen herkesin aklında aynı soru var, "Sivasspor da Bursaspor gibi şampiyon olabilir mi?" Bu sorunun yanıtını almak için henüz çok erken ancak geçiş ve istasyon oyunlarını bu denli iyi uygulamaya devam ederlerse daha çok can yakacakları kesin.

Rıza Çalımbay'ın futbolculuk yıllarındaki lakabı olan 'Atom Karınca' misali sahada organize bir şekilde basmadık yer bırakmayan öğrencileri, Jürgen Klopp'un Pep Guardiola'ya karşı sağladığı üstünlüğü rakiplerine sağlayabilmek adına canla başla mücadele ediyor ve zirvede olmayı sonuna kadar hak ediyor.