"Bu da benden sana iz kalsın!"

Sivas'ta yaşayan eşiyle sorun yaşadığı için ailesinin İstanbul Kartal'daki evine kaçan Süheyla Katar'ı defalarca bıçaklayan Mehmet Katar'ın 20 yıla kadar hapsi istendi. Süheyla Katar, mahkemede dehşeti anlattı.

"Bu da benden sana iz kalsın!"

20 yaşındaki Süheyla Katar 3 yıllık evli olduğu Mehmet Katar ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından çocuğunu da yanına alıp ailesinin İstanbul Kartal'daki evine kaçtı. Eşinin peşinden İstanbul'a gelen Mehmet Katar, karısının boşanma isteğini kabul etmedi. Eşini öldürmeyi planlayan Katar, önce marketten bıçak satın aldı, ardından da eşinin ailesinin evine gitti.

Burada çıkan tartışmanın ardından bıçağını çeken Mehmet Katar, eşini defalarca bıçakladı. Genç kadının ifadelerine göre Katar, "Al bu da benden sana iz kalsın" diyerek yüzünü kesti.

Mehmet Katar'ın 19 Aralık 2019 tarihinde mağdurun ailesinin evine geldiği, şüphelinin mağdura yine boşanma konusunu sorduğu, mağdurun boşanmak istediğini söylemesi üzerine şüphelinin evden ayrıldığı ve yakında bulunan bir iş yerine giderek bıçak satın aldığı anlatıldı. Şüphelinin bıçağı satın aldıktan sonra mağdurun ailesinin evine gittiği, eşine "madem benden ayrılmak istiyorsun hediyelerimi, sana aldığım takıları geri ver" dediği, mağdurun vermek istememesi üzerine tarafların tartıştıkları, tarafların boşanma davası işlemlerini başlatmak için adliyeye gitmeye karar verdikleri ve birlikte ikametten çıktıkları belirtildi.

"Bu da benden sana iz kalsın"

Apartmanın merdiven boşluğuna geldikleri sırada Mehmet Katar'ın eşi Süheyla Katar’ın saçlarından tutarak, vücudunun çeşitli yerlerinden 10’dan fazla kez bıçakladığı, mağdurun yere yığıldığı, bu kez yerdeki mağdurun yüzünü çevirerek "al bu da benden sana iz kalsın" diyerek elindeki bıçakla mağdurun yüzünü kestiği vurgulandı. Genç kadınının aldığı bıçak darbeleriyle ağır bir şekilde yaralandığı aktarıldı.

"Önceden planladı"

Adli Tıp Raporu’na göre yaralanmanın hayati tehlikeye neden olduğunun belirtildiği iddianamede, şüphelinin işlemeyi düşündüğü suçu planladığı, mağduru birçok kez bıçaklamasına rağmen mağdurun yüzünü çevirerek bıçakla kestiği belirtildi.

20 yıl hapis

İddianamede, Mehmet Katar’ın “tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği mahkemece kabul edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.