Sokağa çıkma ve seyahat yasağı! Kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Halkımız önlemlere uymuyor, yeni tedbirleri almaya mecburuz ve alacağız" sözlerinin ardından hafta sonu sokağa çıkma yasağı genişletilmesi ihtimalleri merakla bekleniyor. Bazı iller için seyahat yasağı gündemde...

Sokağa çıkma ve seyahat yasağı! Kabine toplanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Maalesef vatandaşlarımız tedbirlere uyumuyor, bu durumda yeni tedbirler almaya mecburuz ve alacağız" sözlerinin ardından vatandaş, sokağa çıkma yasağı ve diğer önlemlere dair açıklanacak yeni tedbirleri merakla bekliyor. Erdoğan, pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Kabinesine başkanlık edecek. Toplantıda, kısıtlı sonuçlarıyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sunum yapacak.

Hafta sonu sokağa çıkma ve seyahat yasağı

Kabineden sokağa çıkma yasağının genişletilmesi kararının çıkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Hafta sona belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasağının tüm hafta sonu kapanma şeklinde genişletileceği belirtiliyor. Bir başka önlem olarak da vaka sayısı çok fazla artış gösteren şehirlerle ilgili seyahat yasağı da masada.

Reformlar da konuşulacak

Kabine toplantısında ayrıca ekonomi, hukuk ve demokrasi alanlarında reform amacıyla atılabilecek adımlar da görüşülecek. Ekonomideki son gelişmelerin yanı sıra başta Libya, Doğu Akdeniz, Karabağ ve Suriye meseleleri olmak üzere dış politikadaki gelişmeler de ele alınacak.