Sokak köpeğini öldüren kişi doktor çıktı

Uşak'ta gerçekleşen olayda, bir sokak köpeğini av tüfeğiyle öldüren kişinin doktor çıktığı bildirildi. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli olan doktor, köpeği daha önce kendisine saldırması nedeniyle öldürdüğünü söyledi.

Sokak köpeğini öldüren kişi doktor çıktı

Uşak'ta, bir sokak köpeğini av tüfeğiyle öldüren kişinin Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Doktor Barış Y. olduğu belirlendi. Elinde av tüfeği olan Barış Y.’nin yanına çağırdığı köpekle yürüdüğü anlar güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Gözaltına alınan Barış Y. Kabahatler Kanunu'na göre, ‘Sahipsiz hayvanı öldürmek' suçundan bin 902 TL para cezası kesildikten sonra serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerden elinde av tüfeğiyle, yanına çağırdığı sokak köpeğini götüren bir kişiye rastlandı. Polis, görüntülerdeki şüphelinin Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Doktor Barış Y. olduğunu belirleyip, dün gözaltına aldı. Doktor Barış Y. polisteki ifadesinde, sokak köpeğinin daha önce kendisine saldırdığı için öldürdüğünü iddia etti. Barış Y., ifadesinde olay günü alkollü olduğunu söyledi.