2019 DGS sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için tıklayın

Son dakika haberine göre 2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklandı.

2019 DGS sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçları öğrenmek için tıklayın

İki yıllık ön lisans programlarından dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrencilerin girdiği sınavın sonuçları ÖSYM'nin web sitesindeki Aday İşlemleri Sayfası (AİS) üzerinden yayınlandı.

Sınav sonuçlarına sonuç.osym.gov adresi üzerinden de ulaşılabiliniyor.

Sonucu öğrenmek isteyen iki yıllık ön lisans mezunu öğrencilerin ÖSYM şifreleri, TC kimli noları ya da e-devlet uzantısı ile sonuçlara erişimi mümkün olacak.

DGS sınavı 30 Haziran 2019 tarihinde yapılmıştı. 120 sorunun yer aldığı sınavdan alınan puanlar 2019-2020 eğitim öğretim yılı için yapılacak yerleştirmelerde geçerli sayılacak.

ÖSYM'nin yaptığı açıklama şu şekilde:

3"0 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına  25 Temmuz 2019 tarihinde saat 14.30’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilirler."