3 bakandan Elazığ'da kritik açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

3 bakandan Elazığ'da kritik açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ'da açıklamalarda bulundu.

 Bakan Soylu'nun açıklamalardan satır başları şöyle:

Deprem olur olmaz bizim daha önce belirlediğimiz Türkiye Afet Müdahale çerçevesindeki adımlarımızı attık. Hem kamuoyumuzu doğru bilgilendirmek hem bazen çıkan bilgi kirliliklerinin önüne geçebilmek için gerek bizler, gerek Cumhurbaşkanlığımız, AFAD ve İçişleri Bakanlığı ve gittiğimiz yerlerde yaptığımız açıklamalarla kamuoyumuza sürekli olarak bilgi vermeye çalışıyoruz. Depremin olduğu andan itibaren bu bilgi akışını hiç kesmemeye özen gösterdik.

Bu an itibariyle Malatya Doğanyol’da 4 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Ve Elazığ’da da 18 vatandaşımız deprem nedeniyle hayatını kaybetti. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum.

Şu anda bizim elimizdeki temel veriler çerçevesinde hayati fonksiyonlarıyla ilgili tedirginlik yaşayabileceğimiz bir hastamız yok.

Depremin olduğu ilk andan itibaren toplam 39 kişiyi göçük altından sağ olarak çıkardık.

Doğanyol'da göçük altında kimse kalmadı.

Hasar nedeniyle Adıyaman Cezaevi'nin boşaltılmasının doğru olabileceği yönünde karar alındı.

Bakan Koca'nın konuşmalarından satır başları ise şöyle:

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bölgeye intikal ettiğimizde incelemelerde bulunduk. O arada hastaneleri ziyaret ettik ve bilgi aldık. Bu süreçte toplam 22 vatandaşımızı maalesef kaybettik. Kaygı ve panik sebepleri dahil olmak üzere sağlık kuruluşlarımıza müracaat eden hasta sayımız 1031 kişi oldu. Çalışan personelimiz yoğun bir gayret içinde hizmet etmiş oldular. 1031 müracaat içinde, 382 vatandaşımız yaralıydı. Bu yaralı içinde toplam serviste takibi halen yapılan 128 hastamız ve bu 128 hastanın 34 vatandaşımız da yoğun bakım şartlarında tedavileri devam etmektedir. Yoğun bakımda tedavileri devam eden hastalarımızın durumu kritik olan herhangi bir hastamızın olmadığını söyleyebilirim. Gece boyunca müdahale edilen, ameliyat edilen ayrıca 8 hastamız oldu.

Bakan Kurum'un açıklamarında satır başları da şöyle:

Dün akşamdan itibaren olay yerine geldik. Enkaz çalışmaları devam etmektedir.

Elazığ'da 5 bina yıkıldı ağır hasarlılar var. Bakanlıklarımızla Valiliğimizle birlikte yaralı vatandaşlarımıza maddi yardım yapılacaktır.

368 kişiden oluşan 184 ekibimiz ile hasar tespit çalışması devam ediyor.

Elazığ merkezde 5 bina yıkıldı.

Malatya'da 25 tane yıkık binalarımız var. Ben hem Elazığ'mızda hem de Malatya'mızda hasarlı binalara girilmemesi konusunda rica ediyorum.

Hafif veya ağır hasarlı olsun hiçbir şekilde binaya girilmemesi gerektiğini uyarmak istiyorum

Güzel ülkemiz birlik beraberliğin tüm dünyaya nasıl olması gerektiğini göstermiştir.

Elazığ'da eğer 5 bina yıkıldıysa aldığımız tedbirler sayesindedir. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak şekilde bu süreç yürütülecektir.