Son dakika! Ağrı’da tanker yolcu otobüsüyle çarpıştı, kaza sonrası yangın çıktı

Ağrı’nın Tutak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında tanker ile yolcu otobüsü çarpıştı. Kaza sonrası araçlarda yangın çıktı. Kazada çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Kazanın ardından itfaiye ekipleri ve 112 ekipleri bölgeye sevk edildi. İlk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 11 kişi yaralandı.

Ağrı’nın Tutak ilçesinde freni patlayan yolcu otobüsü, karşı şeritten gelen 2 kamyonla çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi yaralandı.

Ağrı’da 34 EG 1164 plakalı Van Yolu yolcu otobüsünün, Patnos istikametinden Tutak istikametine rampa aşağı seyir halindeyken freni patladı. Freni patlayan yolcu otobüsü, karşı şeritten gelen 2 kamyona süratli bir şekilde çarptı. Çarpışmanın etkisiyle yolcu otobüsü ve 2 kamyon alev aldı.

İlk değerlendirmelere göre otobüste 18 şahıs olduğu belirlenirken; 8 kişinin yaralandığı, 7 kişinin ise hayatını kaybettiği belirtildi.

Adalet Bakanı Bozdağ, soruşturma başlatıldığını açıkladı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybeden kişilere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.
Bozdağ, kazayla ilgili Tutak Cumhuriyet Savcılığının soruşturma başlattığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Koca kazaya ilişkin açıklama yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün maalesef bir diğer trafik kazası da Ağrı Tutak kara yolunda bir otobüsün tankere çarpması sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği kazada 2'si ağır 11 yaralı var. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.