AK Partili isimden son dakika EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon programında EYT konusunda ilişkin soruya verdiği yanıtta, "Bakanlık çalışıyor. Vakti zamanı gelince açıklama yapılır" ifadelerini kullandı.

AK Partili isimden son dakika EYT açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İşte Kurtulmuş'un açıklamalarında öne çıkanlar...

Seçim 2023'ün haziran ayında olacak. Seçim kampanyaları için hazırlığımızı yapıyoruz. Halkın ilgisi ve desteği devam ediyor. Teşkilatlar hayati bir seçim olduğunun farkında.

(Gülşen hakkında hapis istemi) Nasıl tutuklama kararı nasıl verildi bu hukuki bir süreç. Orada söyleyeceğimiz şey şudur herkes hele hele toplumun önünde olanlar bu sözü belki, bir benzerini bir başkası söylemiş olsaydı dikkat bile çekmeyebilirdi. Toplumun önünde model olarak görülen insanların söyledikleri her söze ve davranışa dikkat etmesi lazım. Sadece meydanda değil, işte artık ortaya da çıkıyor. Topluma mal olmuş kişilerin tabiri caizse camdan fanus içinde yaşaması gerekiyor. Herkesin ağzından çıkan sözlere dikkat etmesi lazım.

(Tek kelimelik tweet akımı) Belki demokrasi diyebilirim. Geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim anlamında diyorum. Bölge ülkelerle kıyasladığımız zaman çok şükür Türkiye demokratik olgunluğuna ulaşmıştır.

(Ahmet Şık'ın açıklamaları) İlk okuduğumda hakikaten hayret ettim. Ve gerçekten çok üzüldüm. Demokrasimizin standartlarından bahsediyoruz iktidardan indirilmiş hükümetlerden bahsediyoruz şimdi bunların hepsinin geride kaldığına inanıyoruz. Bu çok marjinal ama 84 milyon vatandaşımızı uyaran bir sinyaldir. Bir takım çevrelerin zihinlerinin arkalarında anti demokratik emeller yaptığını görüyoruz. Sen kimsin ya! Bu felaket bir zihniyettir. Bunları idam edeceğiz demediği kalmış! Demokrasi adına acı ve acınası düşüncelerdir. Faşizan düşüncelerdir!

(EYT düzenlemesi) Bakanlık çalışıyor. Vakti zamanı gelince açıklama yapılır.

(Af meselesi) Bizim gündemimizde üzerine konuşulan bir mesele yok.

(Kılıçdaroğlu'nun "KHK'lıları görevlerine iade edeceğiz" çıkışına) Türkiye'nin ikinci partinin böyle bir açıklama yapması büyük bir talihsizliktir. KHK'lılar meselesinin yakından bilmediğini gösteriyor. KHK durduk yerde çıkmadı. Bu uygulamanın içerisinde yanlış adımlar da atılmış olabilir. Bir kişiye bile karşı olsa adaletsiz davranamayız o zaman bir mekanizma geliştirildi 128 bin civarında insanlar müracaat ettiler bunun yüzde 98’i bitirilmiş bunların içerisinde de 18 bine yakını da göreve iade edildi. Bir kere Kılıçdaroğlu’nun bunu bilmesi lazım. O KHK’lar uygulanmasaydı TSK bugün terörle mücadelede Ege’de Akdeniz’de bu kadar güçlü bir mücadele içinde olmayacaktı. Aynı şekilde emniyet teşkilatımız. Bir zorunluluk olarak ortaya çıktı. Yanlışlıkları engellemek için bir mekanizma kuruldu. Ne FETÖ’yü anlamaktır ne içeri nasıl sızdığını anlamaktır ne de KHK konusunda yapılan adımları hatırlamaktır. Talihsiz bir ifade olmuştur. KHK konusu üzerinden siyasi istismar yapmamaya kimsenin kalkmamasını tavsiye ederim.