Son dakika... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten AB ve Yunanistan'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Avrupa Birliği, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı “Yunan tiyatrosu”na çevirmesine izin vermemelidir" açıklamasında bulundu.

Son dakika... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten AB ve Yunanistan'a tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Doğu Akdeniz’deki gerilimin ardından Yunanistan’ın Avrupa Birliği’ni acil toplantıya çağırmasına tepki gösterdi.

Çelik "Avrupa Birliği, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı “Yunan tiyatrosu”na çevirmesine izin vermemelidir" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan her zamanki gibi haksız, hukuksuz, saldırgan politikalarına destek için Avrupa Birliği’ni toplantıya çağırmış. Avrupa Birliği, Yunanistan’ın tüm Avrupa’yı “Yunan tiyatrosu”na çevirmesine izin vermemelidir.

Yunanistan ise her zamanki gibi diplomasiyi “Yunan tiyatrosu”na çevirmeye çalıştı. Yunanistan Türkiye'nin jestini çözüm için bir fırsat olarak değerlendirmek yerine, samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir pratik ortaya koydu ve Mısır ile korsan anlaşma yapma yoluna gitti.

Sn Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda diplomasiye alan açmak için ciddi adımlar attık. Türkiye, barışçıl tutumunu ortaya koydu; diplomasiye şans tanıdı ve diyalog kanallarının canlandırılmasına dönük iyi niyetli adımlar attı.

 

 NE OLMUŞTU?

Yunanistan Başbakanlık Ofisi, Türkiye ile yaşanan Doğu Akdeniz gerilimleri nedeniyle Avrupa Birliği'ne (AB) acil toplantı çağrısında bulunduğunu aktardı.

Açıklamada, "Dışişleri Bakanı, AB Dışişleri Konseyi'ne acil toplantı çağrısında bulunacak" ifadelerine yer verildi.