AK Parti'den Libya ile mutabakat açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Libya ile yapılan mutabakat için, "Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir" dedi.

AK Parti'den Libya ile mutabakat açıklaması

Çelik'in konuşmasından satır başları şöyle;

- Batı medyası 'Evlat Nöbeti'ni görmedi. Anne yüreğinin isyanıdır. Anneler evlatlarına kavuşmak için teröre karşı duruş gösteriyorlar. Yürekleriyle evlatlarına kavuşmak istiyorlar.

- Cumhurbaşkanımızın Cenevre ve Malezya'ya yaptığı ziyaretler önemliydi.

- Malezya ziyaretinde bağımsızlık, kalkınma, kimlik, adalet ve özgürlük konularında Cumhurbaşkanımızın önemli mesajları olmuştur.

Libya ile yapılan mutabakat

- Hem Türkiye Cumhuriyet'inin hem de KKTC'nin haklarının sonuna kadar korunacağı tescil edilmiştir. Doğu Akdeniz'de Türkiye bir kere daha hukuk ve diploması yoluyla cevap vermiştir.

- Türkiye, Akdeniz'de örülmeye çalışılan duvarı bu şekilde yok etmiştir.

-"Yanlış tarafla imza atıldı" sözü cehaletten kaynaklanıyor.CHP, "ileride bu farklı sıkıntılara neden olabilir" diyor. CHP, Hafter'i makul ve ılımlı olarak nitelendiriyor. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli çıkarlarına bakarız. CHP'nin siyaseti GDO'lu.

-ABD ile müttefiklik ilişkilerimiz kırılganlaşıyor.

İdlib'deki son gelişmeler

Rejim'in sivilleri hedef almasından kaygı duyuyoruz. Ayrıca orada tekrardan mülteci akını geliyor. Türkiye bölye bir yükü taşıyamaz.

Mülteci meselesinin Avrupa meselesi haline geleceğini açıkça ifade ediyoruz. Türkiye bu yükü tek başına kaldırmayacak.

Kaşıkçı cinayetinde 5 idam

Tatmin edici bir karar değil, maalesef kaygılarımızı haklı çıkaran bir karar oldu. Kapalı bir yargılama sistemi yapılmıştır.

Burada enterasan bir durum var. Serbest bırakılanlar en kritik isimler. Bunların serbest bırakılması yargılama sonucunun ne kadar tatminkar olmadığını radikal olarak göstermektedir. "Anlık bir infial ile yapılmıştır" deniyor kararda. Bunun neresi infial.

Kanal İstanbul

Ödeme yapmayacağız açıklaması" devlet adamlığı konusunda ne kadar yoksun olunduğunun göstergesidir. Birisinin "ben bu şirketlere para ödemem" demesi milli iradeye karşı gelmektir.