Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım askıda

Son dakika haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üzeri vatandaşlar için ücretsiz ulaşımı korona virüsü tedbiri olarak askıya aldığını duyurdu. Sağlık çalışanları ise yarından itibaren toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Ankara'da 65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım askıda

Son dakika haberine göre Ankara Büyükşehir Belediyesi 65 yaş üzeri vatandaşlar için ücretsiz ulaşımı korona virüsü tedbiri olarak askıya aldığını duyurdu. 

Öte yandan Ankara'da yarından itibaren sağlık çalışanları toplu taşımadan ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, koronavirüsle mücadele kapsamında, sağlık çalışanlarının EGO otobüsleri, metro ve Ankaray'ı ücretsiz kullanabileceği belirtildi.

Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla, yarın sabahtan itibaren sağlık çalışanlarına yönelik Ankara Şehir Hastanesi 112 otobüs güzergahında, saatte bir servis yapacak özel otobüs tahsis edileceği bildirilen açıklamada, bunların flamalarında "Sağlık Çalışanları Servisi" yazacağı kaydedildi.

İzmir'de 65 yaş üstüne ücret ulaşım kartları askıda

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 65 yaş ve üstü vatandaşların toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartları geçici olarak askıya aldı.

Belediye Başkanı Tunç Soyer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi kabul edilen koronavirüs nedeniyle olağanüstü süreç yaşandığını vurguladı. 

Özellikle ileri yaşlardaki bireylerin yer aldığı birinci derecede riskli gruba yönelik koruma tedbirleri aldıklarına dikkati çeken Soyer, "65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın toplu ulaşımda kullandığı avantajlı kartlar İzmir'de geçici olarak askıya alınmıştır." ifadesini kullandı.