Flaş! Toplu ulaşıma zam! Yarından itibaren geçerli olacak

Son dakika; Antalya'da toplu ulaşım ücretlerine ortalama yüzde 20 zam yapılması kararı alındı. Yeni tarifenin yarından itibaren tüm ilçeler ile birlikte uygulamaya konulacağı öğrenildi.

Flaş! Toplu ulaşıma zam! Yarından itibaren geçerli olacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı UKOME Şube Müdürlüğü'nun Ulaşım Koordinasyon Merkezi Başkanlığı (UKOME) Genel Kurulu'ndan toplu ulaşıma ortalama yüzde 20 zam kararı alındı.

Zamla birlikte 6 lira 70 kuruş olan indirimsiz toplu taşıma ücreti 8 liraya yükseldi. 5.70 lira olan emekli ve öğretmen taşıma ücreti 7 liraya, 3.40 lira olan öğrenci 4 lira olurken, aktarma ücreti ise 2.5 lira oldu.

Alınan karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Yasin Arslan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

UKOME toplantısı bitti. İmzalanacak. Yarın uygulanmak üzere onayladı. Biz 10 TL talep ettik. 8 TL olarak geçti. Son 2 haftada yakıta 6 TL zam geldi. Bunun 1.30 kuruşu zam olarak yansıdı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’e teşekkür ederiz. Biz şartları sonuna kadar zorlayarak vatandaşımızı taşımaya devam edeceğiz. Onları mağdur etmeyeceğiz. Şuanda Antalya’da 450 araçla 250 bin vatandaşımıza taşımacılık hizmeti veriyoruz.