Aziz Yıldırım hakkında flaş gelişme

Yargıtay 5.ceza dairesinin bozma kararına uygun olarak, bazı sanıklar ve suç tipleri bakımından verilen önceki beraat kararını kesinleştirdi. Bu kapsamda, örgüt suçundan ceza alan, aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar hakkında örgüt sebebiyle verilen beraat kararları kesinleşmiş oldu.

Aziz Yıldırım hakkında flaş gelişme

Yargıtay 5'inci Ceza Dairesi, “futbolda şike” davasında, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama sonucu, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 36 sanık hakkında verdiği beraat kararını “usul eksikliği” nedeniyle bozmuştu.

Aziz Yıldırım için beraat

13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı inceledi. Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nin bozma kararına uygun olarak, bazı sanıklar ve suç tipleri bakımından verilen önceki beraat kararını kesinleştirdi. Bu kapsamda, örgüt suçundan ceza alan, aralarında Aziz Yıldırım’ın da bulunduğu sanıklar hakkında örgüt sebebiyle verilen beraat kararları kesinleşmiş oldu.

Bu yargilamaya konu soruşturmada toplanan delillerin örgüt kapsamında toplandığı değerlendirildiğinde, bunların delil niteliğinin olmadığı konusunda tartışma son buldu. 

Beşiktaş ve Giresunspor tarafı için verilmiş olan beraat kararları da kesinleşmiş oldu.

Beşiktaş'a da beraat

13.Ağır Ceza mahkemesi Serdal Adalı’nın yanısıra Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in de şike yapmadığına hükmetti. Dosyayı Yargıtay’a göndermeyip kapattı.