Bakan Koca: 35 canımız hayatını kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremde verdiği son bilgilere göre "Depremde 35 can kaybımız var. 35 canımız hayatını kaybetti" dedi.

Bakan Koca: 35 canımız hayatını kaybetti

Bakan Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Depremde 35 canımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

- Bunun dışında toplam 823 kişi kuruluşlarımıza sağlık kuruluşlarında müracaat etti. Şu an yoğun bakımlarımız da 8 hastamızın olduğunu ve 8 hastadan 3 hastamızın durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim.

- Diğer hastalarımız serviste takip ediliyor. Bu anlamda ciddi bir sorun olmadığını söyleyebilirim.

- Ameliyat müdahalesi yapılan 15 hastamız oldu. Bu müdahale yapılan hastalarımızda da herhangi bir ağır durumun olmadığını söyleyebilirim.

-Özellikle salgın döneminde bugüne kadar örneğini görmediğimiz şekli ile salgın döneminde bir deprem felaketiyle karşı karşıyayız.

- Bu dönemde salgınla mücadele ederken tedbirleri hassasiyetle vatandaşlarımızdan uymalarını özellikle istiyorum.

- Diğer yandan salgına yenik düşmemeliyiz 

- Çalışanların, görevlilerin STK'lar daha yoğun çalışıyorlar. Ama bu elemanları sürekli sağlamak açısından dinlendirerek onların özellikle salgını mücadelede de bir şekilde tedbirleri uymalarını sağlayarak hareket etme gayreti içindeyiz.

- Vatandaşımıza da özellikle alanlarda hem AFAD olsun hem bakanlığımız ve UMKE ekiplerimiz olsun bu anlamda yoğun maske dağıtma gayret ve çabası içindeler.

- Hem dezenfektan hem maske bununla ilgili özellikle vatandaşımızın tedbirlere uyma noktasında bir hassasiyet göstermelerini kurtarma ekipleri de bu noktada bir dairede içinde olmalarını özellikle sağlama çabası içerisindeyiz

- Seher Hanım gördüm ama birazdan İnci kızımızı Eda hanımın özellikle yoğun bir gayretle göçük altında damar yolunu açarak bir çaba içinde olduğunu biliyoruz

- İnci kızımızı da birazdan görüyor olacağım 

- Seher hanımın 3 yavrusundan biri hayatını kaybetti. Diğer ikisi ile ilgili şuan takipteyim. Takipçi olacağaım.