Son dakika... Bayramı kana bulayacaklardı... DEAŞ'lı 9 terörist yakalandı

Son dakika... Diyarbakır'da, Kurban Bayramı sırasında eylem hazırlığında oldukları tespit edilen DEAŞ'lı 9 terörist yakalandı.

Son dakika... Bayramı kana bulayacaklardı... DEAŞ'lı 9 terörist yakalandı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, IŞİD terör örgütü adına Kurban Bayramı esnasında Diyarbakır'da saldırı hazırlığı ve arayışı içerisinde şahıslar olduğu yönünde bilgiler elde edildiği belirtildi.

9 kişinin yakalandığı operasyonla ilgili Valiliğin açıklaması şöyle:

Tespiti yapılan Ö.A., M.C., R.D., M.C., B.A., Ş.A., M.A., H.G. ve H.H., isimli 9 şüpheli şahıs yakalanmış, şahısların adreslerine yönelik olarak 30 Temmuz’da yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde, 1 adet ruhsatsız tabanca, 47 adet fişek, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 40 adet av tüfeği fişeği, 1 adet sallama olarak tabir edilen bıçak, çok sayıda dijital ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğünce DEAŞ silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde vatandaşlarımızın güvenliği için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmeye devam edilmektedir.