Malatya'da 78. saatte umutlu bekleyiş sonuç verdi! 60 yaşındaki Meral teyze enkazdan çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde zamanla yarış devam ediyor. tv100 felaketin ilk gününden itibaren olay yerinden canlı aktarıyor. Malatya'da 78'nci saatte canlı yayında umutlu bekleyiş sonuç verdi. Van arama kurtarma ekibinden K-9 köpeğinin tespit ettiği 60 yaşındaki kadın 20 saatlik çalışma sonucu enkazdan çıkarıldı.

Malatya'da 78. saatte umutlu bekleyiş sonuç verdi! 60 yaşındaki Meral teyze enkazdan çıkarıldı

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerde enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için zamanla yarış devam ediyor. tv100 felaketin ilk gününden itibaren olay yerinden canlı aktarıyor. Malatya'da depremin 78'nci saattinde canlı yayında umutlu bekleyiş sonuç verdi.

Malatya'da arama kurtarma çalışmasını sürdüren ekipler, eğitimli köpek 'Köpük''ün tepki vermesinin ardından 6 katlı bir binanın birinci katında olduğu belirlenen 60 yaşındaki Meral Nakır'a, 20 saatlik bir çalışma ile ulaşarak depremden 78 saat sonra canlı kurtarmayı başardı. tv100 ekibi o anlara tanıklık etti.  

 

Depremin yıktığı illerden biri olan Malatya'da bu sabah moralleri yükselten bir gelişme yaşandı. Van'dan gelen AFAD arama köpeği 'Köpük'ün canlı taraması yaptığı Yeşilyurt ilçesi Özalper Mahallesi'ndeki Hayat Sitesi'nde bir canlı tespit edildi. Ekipler 6 katlı binanın birinci  katında mutfakta kanepelerin arasında kaldığı belirlenen Meral Nakır ile ses teması kurdu. Yaklaşık 20 saat süren çalışmalar ile üstten bloklar delinerek bulunduğu yere doğru oyuk açıldı. Ekiplerin yaptığı çalışma sonrasında Meral Nakır, 78 saat sonra enkazdan canlı olarak kurtarıldı. Oluşturulan hayat koridorunda elden ele taşınan Nakır, ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Meral Nakir'in babasını ve eşini depremde kaybettiği öğrenildi.

EKİPLERİN SEVİNÇ GÖZYAŞI

Arama kurtarma çalışmalarında görev alan ve 20 saat boyunca aralıksız çalışan ekipler, Meral Nakır'ı çıkardıktan sonra birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Arama kurtarma çalışmalarında, asker, polis, sağlık ekipleri, AFAD, itfaiye ve sağlık ekipleri görev yaptı.

Malatya'da 78. saatte umutlu bekleyiş sonuç verdi! 60 yaşındaki Meral teyze enkazdan çıkarıldı - Resim : 1

KÖPÜK, 6 KİŞİNİN KURTARILMASINI DAHA SAĞLADI

Meral Nakır'ın kurtarılmasında Van'dan Malatya'ya gelen AFAD ekibindeki arama köpeği Köpük fayda sağladı. 2 gün boyunca aynı enkazda görev yapan Köpük, toplamda 6 kişinin canlı olarak kurtarılmasında rol oynadı.  Son olarak Hayat Sitesi'nde Meral Nakır'ın bulunduğu noktada tepki veren Köpük, ekiplerin çalışmalarını orada yoğunlaştırmasını sağladı. Saatler süren çalışma sonrasında Nakır sağ çıkarıldı. 

Van AFAD köpek eğitmeni Niyazi Özbek, köpeğin Golden Retreiver cinsi ve 4 yaşında olduğunu belirterek, "4'ü şu anda bulunduğumuz bina olmak üzere toplam 6 kişinin canlı kurtarılmasını sağladı. Son olarak da enkazda Meral teyzemizin bulunduğu alanda tepki verdi ve ekipleri oraya yönlendirdik. Olağanüstü bir çalışma sonrasında bir mucize gerçekleşti ve sağ olarak kurtarıldı. Biz Köpük ile burada görevimize devam edeceğiz" dedi.