Çelik: Rejimin ateşkes ihlalleri 20 bin civarına ulaşmıştır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, rejimin İdlib'deki saldırılarıyla ilgili, "Rejimin ateşkes ihlali 20 binin üzerinde. Türkiye tedbirlerini almaktadır." dedi.

Çelik: Rejimin ateşkes ihlalleri 20 bin civarına ulaşmıştır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sürerken düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-İdlib'deki krizi yakından takip ediyoruz. Görüşmeler yarın da davet edecek. Türkiye tüm taraflara Soçi mutabakatını hatırlıyor.

-Rejimin Suriye'de ateşkes ihlali 20 bine ulaştı.

-Türkiye'nin Libya'da ateşkes çabaları dünyada kayda geçmiştir.

-Silah ambargosu kontrolü BM organizasyonunda yapılmalı.

-Merkel en önemlisi, oyların aşırı kaymasını önlemek demişti. Biz onları uyarmıştık. Sorununuz merkez sağın aşırı sağa kayması, İslam ve Türk düşmanlığına karşı önlem almanız gerekir. Avrupa'nın merkaz sağı, doğudaki DAEŞ ile aynı görevi görüyor.

-(Akdeniz'deki gelişmeler) Batı, Suriye'deki hatasını Libya'da tekrarlıyor. Türkiye'nin çabaları dünyada kayda geçmiştir. AB'nin silah ambargosunu denetlemesi gibi bir yaklaşıma doğru bakmıyoruz. AB'deki bazı ülkeler Hafter'i desteklemekte. 

-(Elazığ depremi) İlçe ilçe tüm problemler tespit edildi. Zarar gören binaların yıkım ve enkaz çalışmaları sürüyor. En kısa zamanda bu yaraların sarılması için yüksek bir ivme ortaya koyuluyor.

-(İlker Başbuğ) Genel olarak her meselede herkes açıklama yapıyor. Ben bu değerlendirmelerin hepsine cevap verecek değilim. Ama bizim hafızamız güçlüdür. Yıllarca Türkiye'de en çok tartışma konularında biri ordudaki atılmaların belli bir kritere dayanmamasıdır. Herkes kendi döneminde mükemmel işler yaptığını söylerek kendi hatalarını görmezden geliyor. Başbuğ meselesi doğrudan TBMM'nin suçlanmasıdır. TBMM mensubunu terör örgütü üyesi olarak göstermektir. 60 ihtilali oldu, 28 Şubat oldu. Tüm bunlara baktığınızda meclisin tüm üyelerine terör örgütü mensubu gibi mi göstereceksiniz?

Türkiye askeri vesayetin kaldırılması konusunda büyük sancılar yaşadı. TC tarihinde hiçbir hükümet muhtıralara cevap vermemiştir. Muhtıraları kabullenmiştir. Bugün bahsettiğimiz bazı genel kurmay başlanlarının beyanatlarına bakın, Başbuğ döneminde katsayı düzenlemesinin nasıl olması gerektiğine açıklaması var. Bu askeri otoritenin işi midir?"