Son dakika... Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi!

Son dakika... Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi. Enginyurt kararın ardından yaptığı paylaşımda "İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir" ifadelerini kullandı. Enginyurt bir diğer paylaşımında da Bahçeli'ye seslenerek "Keşke helalleşseydik" ifadelerini kullandı.

Son dakika... Cemal Enginyurt MHP'den ihraç edildi!

MHP'den yapılan açıklamada, "21.07.2020 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden kesin çıkarma talebi ile tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Ordu İli Altınordu İlçesi üyesi ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu’nun 30.07.2020 tarihinde yaptığı toplantı sonucu alınan karar ile Milliyetçi Hareket Partisi Tüzüğü'nün 78. maddesinin “Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı” 4. Bendinin (c),(e) ve (i) fıkrası hükümleri uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir" denildi. 

Enginyurt ihraç kararının ardından Twitter'dan yaptığı açıklama şu ifadeleri kullandı:

MHP'den ihraç ettiniz! Ülkücülüğümü almadınız, alamazsınız. İhraç edenler! Bir gün sıra size de gelir. Konuşmamı kesemezsiniz,kesemeyeceksiniz. Ülkücülerin sesini kimse kesemez. Millet, Devlet ve Ordulular için, hep doğruları konuşan olacağım.

 

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

Enginyurt yaptığı ikinci paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı:

Allah razı olsun Sayın Devlet Bahçeli! İyi ki,halkımızın derdini söylediğim,Fındık üreticisin hakkını savunduğum,Orduluya sahip çıktığım için ihraç ettin. Liderimiz olarak seni sevdim,sevmeye devam edeceğim. Allah inanan ve doğru olanların yanındadır. Üzüldüm! Keşke helalleşseydik

 

NE OLMUŞTU?

Enginyurt, "Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Enginyurt bu sözlerinin ardından MHP'den ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.