Son dakika: CHP Grubu olağanüstü toplandı! Kılıçdaroğlu vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürüdü

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin olağanüstü grup toplantısının başlamasının ardından Adalet Bakanlığı'na yürüdü. Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'yi henüz 6 yaşındayken tarikat üyesi Kadir İstekli'yle evlendirmesi ve yıllarca cinsel istimara uğramasını proteste amaçlı gerçekleştirilen yürüyüş sonrası açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "İki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor" dedi.

Son dakika: CHP Grubu olağanüstü toplandı! Kılıçdaroğlu vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürüdü

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin gündemine oturan 6 yaşında çocuğa cinsel istismar sonrası Kılıçdaroğlu vekillerle birlikte Adalet Bakanlığına yürüdü.

Bakanlık önünde açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Adalet istiyoruz bu ülkede. Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlıkla ilgili tablo bizim tahammül edeceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken, siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir" dedi.

Son dakika: CHP Grubu olağanüstü toplandı! Kılıçdaroğlu vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürüdü - Resim : 1

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Adalet Bakanlığı'nın önündeyim. Adaleti sağlayacak olan bakanlığın önündeyim. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Altı yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlığın karşısında kimler suskunluğunu koruyor? Değerli arkadaşlarım, buraya, bu evladımızın sesi olmak için geldik.

"İki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmadı!"

İki yıldır bunu biliyorsunuz, gıkınız bile çıkmıyor. Bereket versin gazeteciler var bu ülkede. Haber yaptılar bizler duyduk. Adalet Bakanlığı'nın önündeyiz. Adaleti sağlayacak olan kurumun önündeyiz. Adalet Bakanlığı sessizliğini koruyor. Aile Bakanlığı'nın ne yaptığını kimse bilmiyor. Bir de fotoroman var polislerin elini kolunu bağlamış durumdalar. Polislerimiz bu olayları bilmiyor mu? Kim onların önüne çıkıyor? Hangi gerekçe ile bu dosyaları kapatıyorlar? 6 yaşındaki bir evladımızın uğradığı bu haksızlık karşısında kimler ısrarla suskunluğunu koruyor?

"Buradan bu kızımıza seslenmek isterim"

Buraya, bu kızımızın sesi olmak için geldim. Adalet istiyor bu kız, bu bizim evladımız, kızımız. Buradan bu kızımıza seslenmek isterim. 84 milyon insan senin yüreğinle aynı acıyı paylaşıyor. Bu ülkenin sağcısı solcusu, inançsızı inançlısı, güneylisi kuzeylisi bu haksızlık karşısında tahammül edemiyor ve öfkeleniyor. Bizler, hep birlikte bu haksızlığa karşı mücadele etmek zorundayız. Emin olun bu haksızlığa dayanamıyorum. Hepimizin evlatları var. Biz devletin görev yapmasını istiyoruz.

Adalet istiyoruz bu ülkede. Artık siyasal iktidarın, polisin, savcının elini kolunu bağlamasını istemiyoruz. Haksızlıkla ilgili tablo bizim tahammül edeceğimiz bir tablo değil. Ülkenin bu kadar derdi varken, siyasal iktidarın hala ve hala görevini yapmaması, devlet aygıtını çalıştırmaması tahammül edilecek bir durum değildir.

Devleti yönetemiyorlar, haksızlıkları sindirebiliyorlar. 'İki yıldır biz bu meseleyi biliyoruz' demek ne demek? İki yıldır kimin arkasına saklandınız? Kimlerle fotoğraf çektirdiniz? Devlet baskıların altında görev yapamaz"

Kılıçdaroğlu ayrıca Twitter hesabından paylaşım yaptı:

Son dakika: CHP Grubu olağanüstü toplandı! Kılıçdaroğlu vekillerle birlikte Adalet Bakanlığı'na yürüdü - Resim : 2