Son dakika: Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır için karar

TBMM Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

Son dakika: Lütfü Türkkan ve Ali Mahir Başarır için karar

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Hazırlık Komisyonu, CHP'li Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'ın dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar aldı.

ANAYASA ADALET KARMA KOMİSYONU'NA SUNULACAK

Komisyon, dokunulmazlığın kaldırılması ile ilgili hazırladığı raporu Anayasa Adalet Karma Komisyonu'na sunacak.

İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın 'şehit yakınına hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın ise 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık' suçlamasından dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyor.

NE OLMUŞTU?

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nda, 11 Ocak'ta; Başarır ile Türkkan'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkereleri görüşülmüştü. CHP ve İYİ Parti gruplarının 1700'den fazla dokunulmazlık dosyası olmasına karşın Başarır ile Türkkan'ın dosyalarının öne çekilmesini protesto ederek katılmadığı toplantıya HDP milletvekilleri de gelmemişti.

Dokunulmazlıkların komisyonda görüşüleceği gün AK Parti'nin parti gruplarını anayasa değişikliği için ziyaret etmek istemesi nedeniyle muhalefet partileri kendilerine randevu vermemişti. Oluşturulan Hazırlık Komisyonu, milletvekillerine; 24 Ocak'a kadar yazılı, 25 Ocak'a kadar da sözlü sözlü savunmaları için süre tanımıştı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM'de; yasama dokunulmazlığının kaldırılması fezlekesinin incelenmesi için kurulan Hazırlık Komisyonu'na; üzerinde sadece "Size savunma vermiyorum" cümlesinin yer aldığı yazılı dilekçesini iletmişti.