Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde flaş açıklamalar

Son dakika haberi: Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı bir uyarıda bulunarak, "Kurallara uyulmazsa kısıtlamalar kaçınılmaz olacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'nde flaş açıklamalar

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet Bahçeleri Toplu Açılış Töreni'ne katılıyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhuriyetin 100. yılına girerken 81 ilimize 81 milyon metrekare millet bahçesi kazandırma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz.

Son 18 yıldır ülkemiz, yılda 500 bin ile 1 milyon arasında yeni konutun inşa edildiği görünüm sergilemiştir.

2023 yılına kadar 81 vilayetimizin tamamını millet bahçeleriyle donatmış olacağız.

Tüm uygun alanları Millet Bahçeleri için tahsis ettik.

Millet Bahçelerimiz iftihar verici eserler.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Tüm Türkiye'de uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı. Geçtiğimiz haftaki sınırlamanın ardından bu yöntemi düşünmüyorduk. Bir ara 700'lere düşen vaka sayısı 1000'li rakama dayandı. Bunun üzerine sokağa çıkma kısıtlaması tedbirini gündemimize almak durumunda kaldık. Bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı dün gece ilan edildi. Bu 15 şehir başta olmak üzere, vatandaşlardan aldığımız değerlendirmelerde bizi kararı tekrar gözden geçirmeye yöneltti.

Bu kararın farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. Yaklaşık 2.5 aylık aranın ardından, günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşların sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı. Bunun için hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını iptal etme kararı aldık.

Ülkemizin salgın dönemindeki kazanımlarına sıkı sıkıya sahip çıkmalıyız.

Kurallara uyulmazsa kısıtlamalar kaçınılmaz olacak.

LİBYA

(Askerimiz) Son birkaç gün içerisinde Libya'da Libyalı kardeşleriyle verdikleri mücadelede hedeflenen planlara doğru yürüyor.