Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kimi aldatıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan AB'ye, "Bu ara görüşüyoruz. 1 milyar Euro göndereceğiz diyorlar. Siz kimi aldatıyorsunuz ya. Biz artık bu parayı istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siz kimi aldatıyorsunuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Dostum Borisov'u Ankara'da ağırlamaktan gurur duydum. İlişkilerimizdeki olumlu ivmeyi Sofia'da gerçekleştireceğimiz toplantıda sürdüreceğiz.

-Bugünkü görüşmelerimizin ana gündem maddelerimizi Suriye'de yaşanan gelişmeler oluşturdu. 

-Bu kapsamda verdiğimiz mücadelede şehit düşen ailelere şahsım ve milletim adına başsağlığı diliyorum.

-4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'nin durumunu maalesef AB üyesi ülkeler ve tüm dünya anlamış değil.

-Adil yük ve sorumluluk paylaşımı beklentilerimiz ne yazık ki cevapsız kaldı. AB, 18 Mart Bildirisinin gereklerini tam olarak yerine getirmemiştir.

-Bu ara AB'yle görüşyüoruz. Size 1 milyar avro göndereceğiz.' diyorlar. Kimi aldatıyorsunuz? Bizatihi bu parayı da istemiyoruz. 40 milyar doları harcayan Türkiye Cumhuriyeti, onların vereceği parayı da bulur.

-AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in sınır ziyareti Yunanistan sahil güvenlik yetkililerinin Ege'de yaptıklarını da izlemesini tavsiye ediyorum. 

Bulgaristan Başbakanı Borisov'un açıklamalarından satır başları:

Bulgaristan halkına yönelik tebrik mesajlarınız için teşekkür ediyorum. Şahsım ve ekibim adına bir kez daha şehit askerlerin yakınlarına taziyelerimi iletmek isterim. Corona virüse karşı ekipman desteğiniz için teşekkür ediyorum. Bulgaristan'daki kamuoyuna bilgi vermek adına, dünya genelinde zor bulunan filtreli maskelerin temin edilmesi açısından bize yardımcı olacağınız için teşekkür ediyorum. Bu maskeler önemlidir. Sadece Çin, Hindistan ve Türkiye'de üretilmektedir.

Suriye'deki gelişmeler konusunda diplomatik çözümler bulacağınızı arzu ve temenni ediyorum. Can kaybı yanısıra yüzbinlerce mülteci de sınırlarımıza doğru geliyor. Şahsınız nezdinde Türkiye'nin Bulgaristan sınırına yönelik AB şartlarını yerine getirdiğiniz için teşekkür ediyorum.

AB kapıda bekleyen insani krizi göremiyor. Türkiye'ye gerekli kaynağın neden verilmediğini anlayamıyorum. Sınırlarda bekleyen kadın ve çocukları korumak için çalışacağız.