Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna yolculuğu öncesi yaptığı açıklamalarda, "Buradan Rus yetkili makamlara da sesleniyorum, muhatabımız siz değilsiniz, rejimdir. Bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna yolculuğu öncesi açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Kalleş saldırıda şehit olan 4 askerimize Allah'tan rahmet yakınlarına, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum.

Türkiye saldırılara karşı misliyle cevap vermiş durumda. Gerek fırtına obüsleri ve F-16'lar ile vuruşlar devam ediyor.

Ülkemizin, milletimizin ve İdlibli kardeşlerimizin güvenliğini temini için yürüttüğümüz operasyonlarımızı sürdürmekte kararlıyız.

Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Kırım'ın yasa dışı ilhakını tanımadık, tanımayacağız. Ukrayna ile yakın ilişkimizin önemli bir boyutu da Kırım Tatarlarıdır. Ziyaretimizin hayırlı sonuçlar doğurmasını niyaz ediyorum.

"Operasyonlarımız devam ediyor"

Şu anda harekat devam ediyor. Tespit edilen 40'a yakın nokta şu anda sürekli operasyonun hedefleri arasında. İlk belirlemelere göre 30 ila 35 civarında Suriyeli karşı taraftan etkisiz hale getirilmiş durumda. Buradan Rus yetkili makamlara da sesleniyorum, muhatabımız siz değilsiniz, rejimdir. Bizim önümüzü kesme gibi bir durum söz konusu olmasın. MİT'in belirlediği noktaları atış altında tutuyoruz.

Noktayı koymak yok, aynı şekilde operasyon devam ediyor. Burada biz bir taraftan şehit verirken bunlara karşı sessiz kalmamız mümkün değil. Bunun hesabını sormaya devam edeceğiz.  

 Trump'ın planı

Bu planla ilgili bunun bir işgal planı olduğunu barış planı olmadığını açıklamıştım. BaZı başlıklar var ki önem arzediyor. Metinde 'Filistin tarafı' ifadelerinin hepsi aldatmacadır.

46 hedef vuruldu

Saat 06.15 itibarıyla 46 rejim hedefine 122 fırtına, 100 havan mühimmatıyla atış yapılmıştır.