Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çevre bizim işimiz

Son dakika haberine göre... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 adet millet bahçesinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çevre bizim işimiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 adet millet bahçesinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muğla, Konya, Mersin, Şırnak, Van, Samsun illerine bağlanarak bir dizi çevre yatırımın da açılışını yaptı. Van İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, Niğde ve Batman atık su tesisleri hizmete girdi. Van'da devre alınan İleri Biyolojik Atık Arıtma tesisiyle Van Gölü'nün kirlenmesinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Şehirlerimizin merkezlerine Millet Bahçeleri ve diğer çalışmalarımızla diktiğimiz milyonlarca ağacın altın huzurla dinleniclecek bir gölge olarak çocuklarımıza bırakmak istiyoruz.

Ağaçlandırma merkezlerinden ithale varıncaya kadar 10-15 yaş grubundan ağaçlarla İstanbul'un yol kenarlarını tamamen döşedik ve bir anda İstanbul'umuz ağaçlanmış oldu.

Çevre bizim işimiz, yeşil bizim işimiz. 

Özellikle ağaçlandırmadaki faaliyetlerimizi daha da artıracağız.

Geçmişte şehir merkezlerindeki alanları vatandaşlarına kapatan zihniyetin bıraktığı kötü izlerin tamamını silmekle kalmadık, 81 ilimizin tamamında şehirlerimizi çok daha fazla yeşil alanla buluşturduk.

Bisiklet master planı ile Edirne'den bisiklete binen bir vatandaşımız Hakkari'ye kadar bisikletle gidebilecek. Avrupa bisiklet ağı ile ülkemizi bütünleştirmiş olacağız.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bu işi koordinasyonunuza alacaksınız üniversitelerle el ele verip başta Marmara olmak üzere bu müsilaj belasından denizlerimizi kurtaracağız.

Yaptığımız yatırımlarla sayısını 15'ten 90'a yükselttiğimiz katı atık toplama tesislerimiz, nüfusumuzun 70 milyonuna hizmet veriyor.