Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem! Deprem nerede oldu, depremin büyüklüğü kaç, deprem saat kaçta oldu, ölü ve yaralı var mı?

Son dakika deprem haberi... AFAD ve Kandilli Rasathanesi Ege Denizinde peş peşe iki depremin meydana geldiğini açıkladı. Yerin 10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Depremi ev ya da işyerlerinde hissedenler korkuyla sokaklara döküldü. Depremin ardından deprem nerede oldu, depremin büyüklüğü kaç, ölü ve yaralı var mı? gibi sorular merak konusu oldu.

Ege Denizi'nde peş peşe iki deprem! Deprem nerede oldu, depremin büyüklüğü kaç, deprem saat kaçta oldu, ölü ve yaralı var mı?

AFAD ve Kandilli Rasathanesi Ege Denizi'nde peş peşe iki büyük depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremle birlikte vatandaşlar arama motorlarında deprem nerede oldu, depremin büyüklüğü kaç, deprem saat kaçta oldu, ölü ve yaralı var mı? gibi soruları araştırıyor. İşte Ege Denizi'nde meydana gelen iki depremle ilgili detaylar...

DEPREM NEREDE OLDU?

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Deprem Dairesi verilerine göre, deprem Ege Denizi Kuşadası açıklarında meydana geldi.

Saat 12.56'da meydana gelen depremin 4.7 büyüklüğünde gerçekleştiği bildirildi.

Yerin 10 kilometre derinliğindeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, deprem Aydın'ın yanı sıra İzmir'de de hissedildi.

İKİNCİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ NE?

İlk depreme ev ve iş yerinde yakalanan vatandaşlar, korkuyla dışarı çıkarken, depremin şokunu atlatamadan ikinci bir deprem daha meydana geldi.

Yine aynı bölgede, depremden tam 14 dakika sonra 5.1'lik ikinci bir sarsıntı oldu.

Yerin 7,3 kilometre derinliğinde meydana gelen ve Aydın'ın yanı sıra İzmir'den de hissedilen sarsıntıyla panik içinde evlerini boşaltanlar sokaklara döküldü.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD, 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından yaptığı açıklamada olumsuz bir ihbarın gelmediğini belirtti.

KORKUYLA DIŞARI ÇIKTILAR

Art arda iki depremin ardından panikle dışarı çıkanlardan Figen Ünal, 2 sene önce meydana gelen İzmir depremini anımsadığını söyleyerek büyük korku yaşadığını dile getirdi.

İkinci depremin daha sarsıntılı olduğunu hissedip kendisini dışarı attığını söyleyen Ünal, bir süre daha dışarıda duracağını aktardı.

Yine depremin ardından Nüfus Müdürlüğü'ndeki işini yarım bırakıp dışarı çıktığını söyleyen Musa Karakaş adlı vatandaş da, depremlerin ardından korkarak dışarı çıktıklarını belirtti.