Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'nin OPEC+ kararına tepki

Son dakika haberine göre; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin OPEC+ kararına tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Bu kabadayılık doğru değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'nin OPEC+ kararına tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin OPEC+ kararına ilişkin açıklamasında "GİT çözümsüzlüğünün merkezi olmuştur. Şimdi aldığı kararlar AGİT’in işleyiş kurallarına da aykırı. Böyle oldubittiler olmaz" dedi. Çavuşoğlu, "Bir ülkenin kalkıp da Suudi Arabistan'ı tehdit ettiğini görüyoruz. Bu kabadayılık doğru değil" ifadelerini kullandı.

"Suudi Arabistan'ı tehdit ederek sorunu çözemezsiniz"

Çavuşoğlu, petrol fiyatlarındaki artış ve İran'a ilişkin açıklamalarında "Kaldırın bu yaptırımları kardeşim fiyatların düşmesini istiyorsanız. Sadece bir ülkeyi (Suudi Arabistan'ı) tehdit ederek sorunu çözemezsiniz" dedi.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, 5 Ekim'de Viyana'da düzenlenen toplantıda, günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararı almıştı. 

ABD, OPEC+'in karar ardından Suudi Arabistan'la ilişkileri "yeniden değerlendirme" kararı alırken Suudi Arabistan kararın siyasi değil, ekonomik olduğunu savunmuştu.

Ayrıntılar geliyor...