Bakan Dönmez açıkladı! 'Haziran ayını bekleyelim'

Son dakika haberine göre... Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de verilecek yeni müjdeyle ilgili 'Haziran ayını bekleyelim' açıklamasında bulundu.

Bakan Dönmez açıkladı! 'Haziran ayını bekleyelim'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de verilecek yeni müjdeyle ilgili 'Haziran ayını bekleyelim' açıklamasında bulundu. Dönmez konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Kanuni gemimizi Filyos’tan uğurlamıştık. Fatih, Amasra 1’de keşif yapmak için gitmişti, o da tamamlanmak üzere. Kanuni, Fatih’in açmış olduğu kuyularda tamamlama işlemlerini yapacak. Sadece kuyu açmakla iş bitmiyor, oradaki kayıtların alınması, analizlerin değerlendirilmesi yapılması gerekiyor. Biz ilk günlerde de ifade ettiğimiz gibi Sakarya Gaz Sahası oldukça büyük. Güney, kuzey ve batısında sismik verilere göre tekrar sondajlarımızı devam ettireceğiz. Sismik verilere bakarak ümidimiz devam ediyor. Bizim beklentimiz 405 milyar metreküp değil, her keşifte yeni rezervler ekleyeceğiz. Haziran ayını bekleyelim. Biz emin olmadan açıklama yapmıyoruz. Çalışmalar da haziran ayında belli olur.