Erdoğan: 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarıyla iftar programında konuştu. Erdoğan "İlk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz. Bu yıl içerisinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceğiz" dedi.

Erdoğan: 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam edeceğiz

- Ülkemizin dört bir yanında kurulan ramazan sofralarıyla yüreklerimiz bütünleşiyor. Ramazanın gelişi ile beraber milletimizin birliği kardeşliği de güçleniyor.

-Hayata dair umutlarımız yerini karamsarlığa bırakıyor bir sapkın çıkıp üzerine sardığı bombalarla bir ibadet hanı içerisindeki mazlumlarla beraber havaya uçurabiliyor.

-Bir başkası o ülkede yaşayan milyonlarca müslümanı töhmet altında bırakmak pahasına kilisede dua eden insanları vahşice öldürebiliyor.

-İslam adına hareket ettiğini zanneden zavallılar semalarından ezanların asırlardır eksilmediği İslam beldelerini istedikleri cinayetlerle kan ve gözyaşına boğabiliyor.

-Diktatörler sırf iktidarlarını korumak adına hiçbir kural ahlak tanımadan kendi ülkelerini devasa bir enkaz yığınına çevierbiliyorlar.

-Gönül coğrafyamızın dört bir yanına baktığımızda maalesef barışa huzura aç bir İslam dünyası görüyoruz.

-Yüzyıllardır Esenlik yurdu olarak nam salmış İlim irfan merkezlerimiz bugün iç çatışmalarla varil bombalarıyla kundaktaki çocuklarını kara toprağa veren annelerin feryatları ile anılıyor.

-Şam, Bağdat, Arakan hepsi böyle... Bu kötü tablonun failleri bellidir. 

-Bir damla petrolü bir damla kandan daha değerli gören karanlık zihniyetin elbette coğrafyamızda yaşanan tüm durumlarda rolü payı vardır. 

-Eğitim, sağlık, adalet ve güvenlik alanlarında ülkemizi gerçekten farklı bir seviyeye getirdik. 

-Gelirine ve statüsüne bakılmaksızın herkesin en iyi hizmeti alacağı bir yapı oluşturduk. 

-Son 17 yılda hastane sayımızı bin 536'ya yatak sayısını 238 bine çıkardık. 

-Kapına hasta geldiği anda, içeri alacaksın, ilk müdahaleni yapacaksın. Bakın nereden nereye geldik. 

-Şehir hastaneleriyle beraber Trkiye büyük bir devrim yaşıyor. Avrupa buraya gelmey başladı, İskandinav ülkeleri hastalarını buraya göndermeye başladı.

-Sağlık personelimizin sayısını da 1 milyon 11 bine ulaştırarak, sağlık sisteminin insan kaynağını güçlendirdik. 

-Bu yıl içinde 29 bin 689 yeni sağlık çalışanını kamuda istihdam etmek için süreci başlattık.  İnşallah ilk etapta 12 bin sağlık personelinin alımını gerçekleştireceğiz.

-2023 yılında toplamda 44 bin 400 yatak kapasiteli şehir hastanesini vatandaşların hizmetine açmayı planlıyoruz. 

-Hastalarımızı mağdur etmeden kaliteden asla ödün vermeden, yerli ilaç ve tıbbi cihaz sanayamizi güçlendireceğiz.