Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' açıklaması

Son dakika haberine göre... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Göztepe Stadının açılışında, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Depremden 10 ay sonra 2021'in Ağustos ayı itibarıyla konutların teslimine başlıyoruz. Etaplar halinde 5 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.

Erdoğan'dan 'kentsel dönüşüm' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 400 milyon liralık yatırımla inşa edilen Göztepe Stadının açılışında, İzmir depreminin ardından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm planlamalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremden 10 ay sonra 2021'in Ağustos ayı itibarıyla konutların teslimine başlıyoruz. Etaplar halinde 5 bin konutu teslim edeceğiz" dedi.

Bu yıl bitmeden tüm deprem konutları İzmirlilere teslim etmekte kararlı olduklarını ifade eden Erdoğan, imkanı olan vatandaşlara afet riski altında olan binalarını güçlendirmeleri, mümkünse yenilemeleri çağrısında bulundu.

Toplantıda Ağustos ayından itibaren yıl sonuna kadar teslim törenlerinin yapılması planlanan deprem konutlarının da temeli atıldı. 

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları:

Kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşların kredi kullanım oranlarını artırdık.

Son 8 yıldır İzmir'de riskli yapı olarak tespit edilen 20 bine yakın binadan 18 bine yakınının yıkımını gerçekleştirdik

81 il, 922 ilçenin tamamında bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamladık