Son dakika | Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de iki büyük patlama

İşgalci Ermenistan ordusu yine sivilleri hedef aldı. Azerbaycan Gence'de iki büyük patlama meydana geldi. tv100 muhabiri Burak Ersemiz ve kameraman Bülent Kördemirci olay yerinden canlı olarak aktardı. 

Azerbaycan Başsavcılığı, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında hayatını kaybeden sivillerin sayısının 13'e yükseldiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun gece saatlerinde Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki yerleşim alanlarına füze saldırısı düzenlediği belirtildi.

Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 13 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 45'ten fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Ermenistan'ın saldırısında çok sayıda ev, iş yeri ve aracın da zarar gördüğü bildirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev yaptığı açıklamada, saldırının SCAD füzesi ile yapıldığını duyurdu.

Son dakika | Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de iki büyük patlama - Resim : 1

Ermenistan'ın Gence'ye attığı füze, çok katlı binaya isabet etti. Onlarca ailenin yaşadığı bina tamamen yıkıldı. 

tv100 muhabiri Burak Ersemiz Azerbaycan Gence'ye yapılan saldırıyı şu sözlerle anlattı

Büyük bir facia büyük bir sivil katliam. Bunları göstermek çok acı. Bunları biz burda görüyoruz ama dünya görmesin diye kanallar kapatılıyor. Yasaklar koyuluyor. 

Biz bunlaraa tanıklık ediyoruz. Üstelik Ermenistan'ın şikayeti üzerine tv100 YouTube kanalının kapatıldığı gün bu katliam gerçekleşti. Bakın neler yaşanıyor bu katliamda bunları göstermemizi istemiyorlar.

Sakin durun diye sesleniyor buradaki yetkililer ve vatandaşlar.

Sağ tarafta sanırım bir yaralıyı çıkarmaya çalışıyorlar. Bir yaralı daha olduğu söyleniyor. 

Onlarca ev ve binalar var ve tamamen yok olmuş durumda. Enkaz altında çok sayıda insanlar var.

Mingeçevir'e atılan füzeler etkisiz hale getirildi

Ermenistan ordusunun Mingeçevir kentine attığı füzelerin Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği bildirildi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, 01.00 civarında Mingeçevir'deki hidroelektrik santralinin Ermenistan ordusunca hedef alındığı belirtildi.
Açıklamada, füzelerin Azerbaycan hava savunma güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Ermenistan'ın Gence'deki sivilleri "Elbrus" Balistik füzeleriyle vurduğu belirlendi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

Hacıyev, Scud füzeleriyle sivillere yönelik saldırının Erivan yönetiminin ahlaksız ve şizofrenik zihniyetini gösterdiğini kaydetti.

Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret olduğunu belirten Hacıyev, saldırının kasıtlı olduğuna dikkati çekti.

 Son dakika | Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'de iki büyük patlama - Resim : 2

Azerbaycan Cumhurbaşkanı yardımcısı Haciyev: Bu Ermenistan'ın terör politikasının bir göstergesidir

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haciyev, Gence'ye düzenlenen füze saldırısında 20'den fazla evin yıkıldığını bildirdi. Haciyev "Ermenistan, zalimce sivillere saldırmaya başladı. Bu Ermenistan'ın terör politikasının göstergesidir" dedi.

"Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir"

Azerbaycan Milletvekili Genire Paşayeva "Bu bir soykırımdır. gece saatlerinde insanların evlerinde uyudukları ve savunmasız oldukları anda hedefe almak bu bir insanlık suçudur ve cinayettir. Ermenistan uluslararası bir cinayet işlemiştir." dendi.