Gezi davasında mahkemeden 'Osman Kavala' kararı

Birleştirilen Gezi ve Çarşı davasında son dakika ara karar açıklandı. Mahkemece Osman Kavala'nın tutukluluğunun devamına karar verildi.

Gezi davasında mahkemeden 'Osman Kavala' kararı

Yeniden görülmeye başlanan Gezi Parkı olayları ile ilgili aralarında Osman Kavala, Can Dündar'ın da olduğu 17 sanıklı dava ile Çarşı taraftar grubundan 35 sanığın bulunduğu davanın birleştirilmesi sonrasındaki ilk duruşma Çağlayan Adliyesi'nde görüldü.

Davada, Çarşı Grubu'yla birlikte 52 kişi hakim karşısına çıktı.

Osman Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar

Çarşı ve Gezi Davalarının birleştirilmesiyle devam eden duruşmada, savcı Edip Şahiner, mütalaasında bugünkü duruşmaya gelmeyen sanıklara dair yakalama emri verilmesine, sanıkların ek süre taleplerinin kabulüne, Osman Kavala’nın Kavala'nın suçun vasıf ve mahiyeti nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verilmesini görüş bildirdi.

2017 yılında tutuklanarak yargılanan Osman Kavala'nın, bugün çıktığı mahkemede tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Davaların ayrılması talebi reddedildi

Duruşmanın ilk celsesinde, sanık ve avukatlarının yoklaması yapıldıktan sonra savunma avukatları, usüle ilişkin itirazlarını sundu.

Gezi ve Çarşı davasının müdafi avukatları söz alarak, iki davanın birleştirme kararının hukuka aykırı olduğunu savundular ve hakimden iki davayı ayırmasını talep etti. Mahkeme heyeti, söz konusu talebi reddetti.

Duruşma ertelendi

Sanıkların savunmalarının tekrar alınacağı duruşma, 26 Kasım'a ertelendi.