Askerlik yerleri açıklandı

Askerlik yeri sorgulama ekranı açıldı. MSB, yedek astsubay ve 99/4 askerlik celp yerlerinin belli olduğunu açıkladı. e-Devlet'ten askerlik celp sorgulaması yapılabilir. Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu ve Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu.

Askerlik yerleri açıklandı

Yeni askerlik sisteminde yedek subaylığın yanı sıra, yedek astsubaylık da olacak. Milli Savunma Bakanlığı daha önce duyuruyu yapmış ve başvuru yapan adayların değerlendirmenin ardından yedek astsubay olarak hizmet verebileceklerini kaydetmişti. 2 aylık ön eğitimin ardından en az 10 ay hizmet etme şartı bulunan yedek astsubaylar celp dönemine göre birliklerine teslim olacak.

Yedek astsubay başvuruları

Milli Savunma Bakanlığı, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında silah altına alınacak olan yedek subay, yedek astsubay ve erlerin sınıflarının 23 Eylül 2019'da açıklanacağını daha önce resmi Twitter hesabından duyurmuştu. Bugün açıklanan sonuçlar ile birlikte askere gitmek isteyen gençlerin yerleri belli oldu.

e-Devlet üzerinden sorgulama nasıl yapılıyor?

Askere gitmek isteyen gençler, e-Devlet şifreleri ile siteye girdikten sonra "Milli Savunma Bakanlığı" sekmesine tıklayıp, ardından da "Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" ya da "Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama ve ASAL Sevk Başvurusu" sekmelerinden sorgulama yapabiliyor.

'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan er adayları, askerlik yerlerini bilgisini edinebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

MSB'den daha önce yapılan açıklama

Bir ve iki buçuk aylık temel eğitime tabi tutulacak yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları 01 kasım 2019 tarihinde, er/erbaş statüsüne ayrılanlardan birinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 01 ekim 2019 tarihinde, ikinci celp ve sevk dönemine tabi olanlar 01 kasım 2019 tarihinde, üçüncü celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 02 aralık 2019 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edilecekler.