Kaymakam ve Eğitim-Sen başkanına FETÖ soruşturması

İçişleri Bakanlığı, Aydın'ın Koçarlı ilçesi kaymakamı Fırat Çelik hakkında 'FETÖ'den soruşturma başlatıldığını duyurdu. Öte yandan Eğitim-Sen Diyarbakır eski şube başkanı Yunus Memiş de FETÖ'den gözaltına alındı.

Kaymakam ve Eğitim-Sen başkanına FETÖ soruşturması

İçişleri Bakanlığı'ndan Fırat Çelik hakkında yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

"Aydın Koçarlı ilçesi kaymakamı Fırat Çelik ile ilgili FETÖ/PDY terör örgütüne iltisak, irtibat anlamına gelebilecek nitelikteki iddialar üzerine; Bakanlığımızca Mülkiye Müfettişleri görevlendirilmiş ve inceleme ve soruşturmaları sonucunda, bahse konu iddialar kapsamında maddi gerçekliğin ortaya çıkarılması için mülkiye müfettişlerince düzenlenen rapor yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına tevdi edilmiş, yargı mercilerince gerekli soruşturmanın başlatılması sağlanmıştır. Eş zamanlı olarak adı geçen kaymakam ile ilgili Bakanlığımızca 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 35. madde kapsamında yapılması gereken tüm işlemler gecikmeksizin başlatılmıştır."

Memur-Sen Diyarbakır eski Başkanı'na FETÖ gözaltısı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince öğretmenevine düzenlenen operasyonda Memur-Sen Diyarbakır İl eski Başkanı Yunus Memiş, gözaltına alındı. Aynı zamanda öğretmenevi müdürü olan Yunus Memiş'in yolsuzluk iddiasıyla gözaltına alındığı belirtildi. Memiş, daha önce FETÖ'cü olduğu gerekçesiyle açığa alınan 1 kişiyi öğretmenevinde çalıştırdığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılmıştı.