Son dakika! Bakan Soylu'dan Konya'daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama

Son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Konya'da meydana gelen silahlı saldırı sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dakika! Bakan Soylu'dan Konya'daki silahlı saldırıya ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluKonya’da bir eve düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 7 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını belirten Bakan Soylu, “Sosyal medyada milleti birbirine düşürebilmek için çabayı içeriden dışarıdan sürekli birileri körüklemektedir. Bu konularda istismarı sağlamaya çalışan insanlarda kötü niyetleri ortadadır. Bunu bizim milletimize anlatmamız temel sorumluluğumuzdur” ifadelerini kullandı.

“11 YILDIR DEVAM EDEN BİR HUSUMET”

Konya’daki saldırı sonucunda hayatını kaybeden insanlara başsağlığı dileyen Bakan Soylu, “Mesele 2010 yılından itibaren gerçekleşen 2 ailenin karşılıklı birbirleriyle devam eden bir husumeti. 11 yıldır devam eden bir süreç. Ne kadar sapkın bir anlayış insanlık dışı bir olay ki bu husumet hala devam etmiş. Kadınlara silah çekildi ve anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış biçimi. Bundan 4-5 ay önce de böyle bir tartışma söz konusu olmuş. Bunların hepsi adalete intikal etmiş bir konu. Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı bizim birliğimizi çok daha arttıracaktır. Buna etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmelerin tamamı hem istismar hem de provokasyondur. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebiliriz” şeklinde konuştu.