Bülent Arınç istifa etti!

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepki gösterdiği Bülent Arınç Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifa etti! Bülent Arınç'a MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de çok sert tepki göstermişti.

Bülent Arınç istifa etti!

Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş hakkında konuşan ve açıklamaları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tepkiyle karşılanan Bülent Arınç, istifa çağrıları ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak istifa sinyali vermişti.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Bülent Arınç, "Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım" dedi.

 

Bülent Arınç ne demişti?

Osman Kavala hakkında tartışma yaratan açıklamalarda bulunan Arınç, Kavala'nın tutukluluğu konusunda ise "Ben iddianameyi okudum. Hala tutuklu kalmasına hayret ediyorum. Tahliye edilmesi lazım. Bu iddianameleri okuduğumda çocuk bile yazmaz bunu dedim, cübbeyi bile giyesim gelmişti. Çıkması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ne demişti?

Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ı kastederek 'tutuksuz yargılanma' vurgusu yaptığı konuşmasına yanıt veren Erdoğan, "Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan, kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Gezi olaylarının finansörü olanlarla, Kavalalarla hiçbir zaman bir arada olamayız," dedi.

Bahçeli de çok sert tepki gösterdi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bugünkü grup toplantısında Bülent Arınç'ı sert bir dille eleştirerek, "Halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olan siyaset eskisi bir şahsın, televizyona çıkıp Sorosçu Osman Kavala ile terörist Demirtaş’a güzellemeler yapması kelimenin tam anlamıyla çarpıklık, hatta ahmaklıktır. Bu şahsın iki suçlunun serbest bırakılmasını istemesi suçluyu övmektir, suça iştiraktir, ihanete yataklıktır. Demirtaş teröristtir, Devran isimli kitap terör propagandasıdır. Bizim nazarımızda aksini iddia eden kim olursa olsun bölücüdür, terörsevicidir, fitnenin elebaşıdır. Sayın Arınç aslına mı çekiyorsun nesline mi dönüyorsun? Sen Devran'ı bırak da Mehmet'lere bak" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

İletişim Başkanlığı, Bülent Arınç'ın istifasının ardından şu mesajı yayınladı: