Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti MYK sonrası önemli açıklamalar... Korona virüs ve normalleşme sürecine dair açıklama yapan Erdoğan, "Böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığından sağlıktaki ve diplomasideki başarılarımızı gölgelemeye çalışan karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

* Türkiye olarak dünya ile birlikte bizi de etkileyen korona virüse karşı mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz.

* Pek çok ülkenin çaresiz kaldığı dönemde Türkiye, sağlık altyapısı ve sosyal güvenlik sisteminin gücü sayesinde pozitif bir ayrışma göstermiştir.

* Salgınla mücadelenin başarısına paralel olarak aldığımız tedbirleri her hafta kabine toplantımızda gözden geçiriyoruz.

* İnsanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak adımları önümüzdeki tabloya uygun şekilde yeni normalleşme programımıza bu çerçevede atıyoruz.

* Geçtiğimiz hafta ilk olarak aldığımız bu kararlar neticesinde yeni uygulama dün başladı. Her ne kadar bazı yerlerde arzu etmediğimiz sahnelere rastlasak da halkımızın işinin başına geçtiğini gördük.

* Dünkü kabine toplantımızda yeni normalleşme kararları aldık. Daha önce 7 ilimizde kaldırdığımız şehirlerarası ghiriş çıkış yasağına 9 ilimizi dahil ettik.

* Türkiye olarak biz salgını tamamen bitirsek bile dünyada bu hastalığın kökü kazınmadığı müddetçe sürekli teyakkuz halinde bulunmayı sürdürmemiz şarttır.

* Ülke olarak salgından ekonomik saldırılara kadar pek çok cephede mücadelemizi sürdürürken muhalefetin sinsi ayak oyunlarıyla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Böyle bir dönemde dahi darbe çığırtkanlığından sağlıktaki ve diplomasideki başarılarımızı gölgelemeye çalışan karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız.

* CHP'nin başını çektiği gazete ve televizyonlardan sosyal medyaya kadar da azımsanamayacak bir kitlesi olan bu kesimin hamlelerini boşa çıkarmak Cumhur İttifakı ve AK Parti olarak bizim görevimizdir.

* Meydanı, sırf bize zarar vermek için ülkesine zarar vermeyi göze alabilecek kadar muvazenesini kaybetmiş bu faşist zihniyete bırakmayacağız.